ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Аржентина е опустошена от икономическата криза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:24 / 12.09.2022Коментари (0)1025
©
Годишната инфлация в Аржентина, която е изправена пред сериозна икономическа криза, може да достигне 95 %. Това сочи проучване на Централната банка на Аржентина, основано на мненията на няколко икономисти. Според проучването до следващата година годишната инфлация в южноамериканската страна ще достигне 84%, а през 2024 г. ще спадне до 63%.

Икономистите повишиха прогнозите си за годишната инфлация в Аржентина през тази година до 95%. Страната се бори да преодолее продължителна икономическа криза, белязана от ценови скок. Според информация, публикувана в месечно проучване на централната банка в Буенос Айрес, ситуацията ще се подобри едва през следващата година и инфлацията ще започне да намалява. До 2024 г. годишният темп на инфлация в Аржентина се очаква да спадне до 63%.

Понастоящем последната прогноза, проследяваща динамиката на потребителските цени, предвижда увеличение на потребителските цени с 4,8 процентни пункта спрямо оценката от предходния месец. Освен това анализаторите изчислиха, че инфлацията в Аржентина е нараснала с 6,5% през август.

Икономистите смятат, че до следващата година годишната инфлация ще достигне 84%, а през 2024 г. ще спадне до 63%. От друга страна, анализаторите, с които централната банка се консултира, умерено повишиха прогнозата си за икономическия растеж на Аржентина през тази година до 3,6%. Увеличението е само с 0,2 процентни пункта спрямо миналия месец.

Икономиката на Аржентина, третата по големина в Латинска Америка, е изправена пред големи проблеми, дължащи се на нарастващата инфлация. Ситуацията се влошава от войната в Украйна. В Аржентина инфлацията е една от най-високите в света, а бедността засяга 37% от 45-милионното население.

Аржентина се опитва да излезе от кризата с помощта на суперминистър

Преди месец, под натиска на икономическата криза, президентът Алберто Фернандес създаде суперминистерство, резултат от сливането на министерствата на икономиката, на производственото развитие и на земеделието и рибарството. За неин ръководител е назначен Серхио Маса, председател на Камарата на депутатите и добре позната фигура в аржентинската политика.

Веднага след церемонията по полагане на клетва новият министър представи план за икономическо възстановяване. Той включва няколко мерки за стабилизиране на валутните пазари, попълване на резервите на централната банка, насърчаване на износа, компенсиране на загубите на заплати и преразглеждане на социалните разходи.

Пакетът поставя фискалната корекция в центъра на икономическата политика и е ясен сигнал към инвеститорите. Новите мерки бяха посрещнати скептично от анализатори и международни банки, които се съмняват в способността на правителството да ограничи нарастването на публичния дефицит.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Удвояват околовръстното на Пловдив
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: