ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Жителите на тези два града са сигурни, че са под закрилата на извънземни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:06 / 08.01.2023Коментари (0)3704
©
Извънземните рядко са представяни в положителна светлина. В представите на хората те най-често се опитват да поробят човечеството. Още по-интересна е историята на мексиканските градове Сиудад Мадеро и Тампико, чиито жители са сигурни, че вече 55 години са под закрилата на извънземни.

Lenta.ru разказва историята на този странен култ.

На 23 август 2005 г. на Бахамските острови започва да се образува ураган, който според традицията е получил женското име Катрина. Циклонът обикаля Куба, преминава по ръба на Флорида и се насочва към Мексико.

Жителите на мексиканските градове Сиудад Мадеро и Тампико, които той заплашва, знаели предварително какво да правят. Те отиват до океана с плакати, адресирани до силите, които са ги защитавали от стихиите от десетилетия.

Мнозина в Тампико вярват, че дължат мирния си живот на извънземни, които уж са построили подводна база в Мексиканския залив. Според тях през 1988 г. гостите от космоса са отнесли урагана Гилбърт, който според метеорологичните прогнози може да причини огромни щети на района. Те се надявали извънземните да ги спасят и от Катрина.

И наистина в последния момент ураганът се обърнал на 90 градуса и заобиколил Мексико. За сметка на родното място на джаза, американският град Ню Орлиънс, който попада под ужасен удар. Някога най-населеният град в Луизиана, той все още се възстановява от бедствието, което уби повече от 1 500 души.

Събитията, довели до появата на един от най-странните култове в Мексико, започват през лятото на 1967 г. "На 5 август, около 20:15, хиляди жители виждат флотилия от НЛО с форма на летящи чинии, които прекосяват небето над града от югозапад на североизток и изчезват над океана“, пише Ел Сол де Тампико на 6 август, 1967 г.

71-годишната Беатрис Гарсия била тийнейджърка, когато тя и нейна приятелка станали свидетели на това странно явление. "Това не можеха да бъдат самолети, съдейки по това как изглеждаха и как се държаха“, спомня си тя. Самолетите не летят така. Движеха се бавно и бяха много."

Контролната кула на летище Тампико също потвърждава появата на девет ярки светлини във въздушното пространство, които оставят светеща следа в небето. Работници в местна петролна рафинерия твърдят, че размерът на обектите, които летят на около двеста метра от рафинерията, е около 30 метра.

На 7 август едно НЛО се появява отново, видяно от стотици жители, докато прелита точно над града. Истерията достигна ново ниво, а вестниците тръбят с все сила за главната сензация на годината

Светлините в небето се приписват на извънземен произход, но има по-просто обяснение. През 1967 г. Националната космическа комисия, която действа към правителствения секретариат по комуникациите и транспорта, изстрелва експериментални ракети, способни да се издигат на височина до 50 километра. Изстрелванията започват в щата Гереро, разположен югозападно от Тампико. От тази посока са долетели и НЛО-тата, които така развълнуват жителите на града.

Мексиканското общество е много религиозно. Днес почти 80 процента от населението на тази страна остават привърженици на католическата църква, а преди 60-70 години те са били 90 процента. В религиозните вярвания на мексиканците католицизмът, донесен от конкистадорите, и древните легенди на ацтеките и маите, живели на тази земя в предколумбово време, са странно преплетени. В края на 40-те години на миналия век съобщенията за летящи чинии поставят началото на ново вярване, което смесва елементи от мит, наука и фантазия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: