ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Яйченият белтък помага при голям здравословен проблем | ||||||
| ||||||
"Веществото, което се съдържа в яйчените белтъци, спомага за понижаване на кръвното налягане“, казват авторите на новото изследване, сътрудници на Цзилиския университет. Проведените от изследователите експерименти показали следното: съдържащият се в кокошите яйца пептид RVPSL кара организма да работи по такъв начин, че артериалното налягане да не се повишава. Както обясняват специалистите, този пептид блокира изработката на вещества, които провокират покачване на кръвното налягане. "50 грама пептид RVPSL приблизително са еквивалентни на две кокоши яйца. Такава доза от веществото оказва същото въздействие, както и 10 милиграма каптоприл – препарат, който се приема от хипертониците при повишено кръвно налягане", обясняват учените. Те съобщават също така, че влизащия в състава на яйчения белтък въпросен пептид понижава високото кръвно дори и след термична обработка. Затова китайските доктори препоръчват белтъците на кокошите яйца да се консумират както за профилактика, така и за лечение на хипертонията. И не на последно място, в сравнение с лекарствата, пептидът не предизвиква странични действия, отбелязват още изследователите. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Наричат го "плод на паметта"
10:37 / 17.04.2024
Този плод предотвратява появата на рак и подобрява храносмилането
12:55 / 19.04.2024
Важни съвети при плащане с карта онлайн
14:19 / 17.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета