ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Топ 5 коледни бонуси и придобивки за служителите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:09 / 16.12.2022Коментари (0)3293
©
Отново е това време от годината, през което фирмите започват да се вълнуват от коледни партита, размяна на коледни подаръци и не на последно място, дали и какъв коледен бонус да дадат на служителите си.

Дали е необходимо да дадем коледен бонус на служителите ни? В следващите редове ще представим няколко неща, които е добре да имате предвид.

Защо коледните бонуси са толкова полезни за служителите и за бизнеса?

Някои компании дават коледен бонус само на служители, които са демонстрирали добро представяне през цялата година, а други само на тези, които са от дълги години в компанията. Повечето компании обаче виждат коледния бонус като начин, по който да изразят позитивната си оценка към всички членове на екипа, и като форма на благодарност, показана през празничния период.

За работодателите да предоставят коледни бонуси е вид стимулиране на мотивациятаи поддържане на позитивния празничен дух. Щастливите служители много често са по-продуктивни, което от своя страна води до повишена ефективност и по-висока печалба за компанията. Когато компанията предоставя коледни бонуси, това е сигурен знак, че тя се грижи за служителите си и цени техния принос.

Топ 5 идеи за коледни бонуси

През годините са се оформили най-различни форми на коледни бонуси, затова тук ще разгледаме петте най-популярни, а и най-предпочитани от служителите.

Допълнителна заплата

Знаете, че празничният период е свързан с извънредни, често големи разходи. Подаръци за близки и приятели, подготовка за празничната трапеза, празнуване в ресторант или друго заведение, са най-честите причини точно през декември да не достигат средства на повечето хора. В допълнение идват сметките за отопление, които също не са за пренебрегване като разход. 

Точно поради тези причини една допълнителна заплата като коледен бонус се възприема изключително позитивно от всеки един служител. Със сигурност тяхната благодарност ще е значителна, а това означава и по-висока лоялност към компанията.

Ваучери за храна

Подобно на паричния бонус, ваучерите за храна имат високо одобрение от страна на служителите. С този бонус повишавате тяхната покупатена способност и им помагате с повишените разходи, за коледната и новогодишната трапеза.

От 2022г. необлагаемата сума за ваучери за храна е 200лв. месечно на служител, което дава на работодателите чудесна възможност да спестят средства и да увеличат чувствително покупателната сподобност на екипа си. Предоставянето на тази социална придобивка е бързо и лесно - сключвате договор с лицензирана фирма за ваучери за храна, правите поръчка и получавате своите ваучери.

Ваучер за преживяване

Ваучерите за преживяване са по-нетрадиционен подход, който е подходящ за определен тип служители. Преди да изберете този бонус, трябва да се убедите, че познавате добре хобитата и интересите на служителите си. Ако за някого полет с балон би било незабравимо преживяване, има риск за друг това да е напълно безсмислен подарък. Емоциите, които предоставят такъв тип ваучери, надминават в пъти директен финансов стимул и оставят дълготраен ефект, тъй като спомените остават завинаги. Ако познавате добре служителите си, това е най-вълнуващият тип бонус.

Избрани доброволчески програми

Предложете на вашите служители да се включите заедно в доброволческа програма, с която да помогнете на хора в нужда. Твърде вероятно е повечето да откликнат. Да видят резултатите от подобна кампания води до голямо морално удовлетворение за всеки от екипа. Това все още не е широко застъпен подход в България, но пък вие може да сте сред първите, които го прилагат, а е и подходящ да се комбинира с някой от предходните типове бонуси.

Карта за спорт

В много фирми картите за спорт отдавна са част от социалния им пакет. Ако до момента не сте го включили като бонус към възнагражденията на служителите си, сега е подходящият момент да го обмислите. Тези карти са особено подходящи за офисни служители, които обичайно водят по-застоял начин на живот, свързан с дълъг престой пред компютър. Все пак бъдете внимателни на кого предоставяте подобен бонус, защото има риск да бъде възприет грешно и като намек, че някой има нужда да влезе във форма.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: