ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Свещеник, който e фитнес маниак, лекува душата и тялото в "Инстаграм"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 09.01.2023Коментари (0)1437
© Instagram
Свещеник лекува душата и тялото в Инстаграм. Той е фитнес маниак и преподава кросфит онлайн, докато търси още вярващи, които да покани в църквата. На пръв поглед това може да е поредният мускулест инфлуенсър, който ви казва какво да ядете, как да живеете, как да тренирате и как да мислите. Но историята е малко по-различна. Оскар Арнгарден е от Швеция. Работи като болничен свещеник, което е основната му работа. Инстаграм е просто за забавление за него. 

38-годишният Оскар вече има почти 40 000 последователи в Инстаграм, където всеки ден публикува свои мисли за духовното, за фитнеса и за здравословния начин на живот, предава bTV.

"За мен въпросът за здравето винаги е бил важен в живота ми. Преди да стана свещеник, работех като фитнес инструктор и винаги съм харесвал спорта и тренировките. Откакто съм в църквата, започнах да мисля за здравето в по-широк аспект - духовно, екзистенциално, физическо. Затова използвам профила си в Инстаграм да говоря за здравето по различен начин, защото днес сме предимно фокусирани върху физическото здраве“, заявява Оскар.

Въпреки че е баща на две деца, което е свързано с много ангажименти, успява да намери време и за съдържанието в социалните мрежи. Казва, че това не се изчерпва само с публикуване на кратко видео с различни упражнения всеки ден, но включва и немалко време за отговори на въпросите, които получава всеки ден.

"Много хора се обръщат към мен, защото имат въпроси за духовното, за вярата, за здравето и тренировките. Опитвам се да отговоря на колкото се може повече, защото са твърде много. В своя профил аз съм доста отворен и за своята битка в миналото с депресията. Пишат ми и хора, които преминават през същото и биха искали да получат съвет. Опитвам се да отговоря на колкото се може повече съобщения“, разказва още той.

В представите на много хора свещеникът е скромен и целият покрит в расо, а не с татуировки и къси панталонки. Това е причината Оскар да получава и критики освен да трупа фенове.

"В по-голямата част от времето не получавам критики, но има хора, които са критични, най-вече в частта, в която показвам как тренирам. Съгласен съм, че социалните мрежи имат тъмна страна, но в крайна сметка, ако ние като църква искаме да стигнем до повече хора, трябва да бъдем там, където са хората. На мястото, където живея в църквата не идват много миряни, затова трябва да мислим как да отидем при хората“, казва още Оскар.

Накрая говорим за съветите към хората, които са решили от нова година да започнат на чисто, с нови цели в тренировките.

"Най-голямата грешка, която правят хората, е, че започват с голямата кошница. Ако искат да започнат да тренират, си казват, че ще го правят шест дни в седмицата. Така винаги ще се провалят. Започнете бавно, по начин, по който да постигнете целта си. Това е нещо, което и на мен ми е помогнало“, добави  свещеникът-инфлуенсър.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: