ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Спираме да бутаме бебешките колички
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:11 / 08.01.2023Коментари (0)11795
©
Хората, които не са родители, може да не повярват, но бутането на детска количка може да бъде доста напрегнато занимание. За да коригира това, канадската стартираща компания GlüxKind разработи количка с електрическо управление, която ще улесни бутането и дори може да се управлява сама, макар и само когато детето ви не е вътре.

GlüxKind Ella е плод на въображението на Ан Хънгер и Кевин Хуанг: двойка, която изпитва подобни неволи, когато търси количка за собствената си дъщеря. Те решават да създадат свое собствено устройство, като завържат електрически скейтборд към обикновена количка, и започват да разработват своя продукт оттам. Устройството има три режима, първият от които е да добави електрическа помощ към колелата, докато го бутате, пише hiccom.bg.

В ограничената демонстрация на CES, усещането е много подобно на усилването на мощността, което получавате с е-велосипед. Все още трябва да бутате уреда, но трябва да положите доста малко усилия, преди моторът да се включи и да ви помогне. Освен по-лесното движение напред, ще откриете, че завиването е много по-пъргаво, отколкото може да очаквате, което също е полезно, когато се опитвате да маневрирате в тесни пространства. Технологията също така ще се окаже полезна, когато се качвате нагоре или ако носите много хранителни стоки в изненадващо голямото товарно пространство на Ella.

Компанията твърди, че батерията ще издържи около осем часа смесена употреба и ще трябва да я зареждате в края на всеки ден.

Можете също така да настроите количката да люлее бебето ви да спи, като се движи назад и напред с около половин метър. Това ще бъде божи дар за родителите, които иначе се молят за божествена намеса в 3 сутринта, тъй като тяхното скъпоценно дете отказва да спи. Разбира се, има някои предупреждения относно безопасността при редовното използване на такава функция, но възможността да се възползвате от функцията в краен случай със сигурност ще бъде важен фактор за някои родители.

Последният режим и най-привличащият вниманието е автономното шофиране, при което количката ще се движи пред вас с метър. Той ще поддържа мощност, когато се изкачва по хълма, и ще спира, така че да остане близо до вас, когато се спускате от другата страна. Но най-важното е, че системата е проектирана да не работи, ако поставите детето си на столчето и очаквате количката да свърши цялата работа. Сензор за тегло в коша и столчето за количка ще блокира функцията, ако открие присъствието на дете.

Разбираемо е, че продукт като този ще бъде в горния край на ценовата скала и когато се появи на Kickstarter тази пролет, първите 100 единици ще ви струват 3800 долара. След като тази специална оферта за ранни купувачи приключи, цената вероятно ще се покачи малко по-високо, но за това ще получите и вграден GPS, за да можете да проследявате къде е вашата количка, ако сте помолили приятели и семейство да гледат дете. GlüxKind също има планове да изгради общностна функция за намиране и свързване на родители с подобно мислене – от тези, които също са готови да похарчат 4000 долара за самоуправляваща се количка.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: