ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Необяснимите случаи на НЛО в света
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:35 / 01.03.2023Коментари (0)1362
©
От метеорологични балони до метални кълба, изглежда, че напоследък небето бива засипвано с най-различни неидентифицирани летящи обекти (НЛО).

Учените са в състояние да обяснат повечето от тези случаи, като например, че синята спирала, появила се над Хавай миналия месец, всъщност е просто ракета на компанията SpaceX.

Но все още има срещи с предполагаеми извънземни, които нямат логично обяснение и до днес, сред тях е историята за летящата чиния, прелетяла над училище в Австралия през 1966 г.

Какво се е случило, когато италиански футболни фенове са засипани със сребристобели мрежи, изхвърлени от яцеподобен въздухоплавателен съд, е също една от мистериите, които и до днес озадачават специалистите и феновете на конспиративни теории.

Ето кои са седемте най-странни неразгадани срещи с НЛО-та, според в. "Дейли мейл".

1. "Летящата Чиния" в Австралия

На 6 април 1966 г., около 11 часа сутринта, над 300 ученици и учители от гимназията Уестал в Мелбърн, Австралия видели "летяща чиния“ да кръжи над тях.

Твърди се, че децата и преподавателите им забелязали "кръгъл изгърбен обект с плоска основа, около който кръжи нещо, което изглеждало като лек самолет“.

Очевидците описали НЛО-то като сиво или сребристо-сиво на цвят, но от сведенията им не станало ясно, къде точно в небето е било видяно и колко време е летяло над училището.

Има и разминавания в разказите на очевидците. Някои от присъствалите на случката казали, че всъщност имало три летящи чинии, а не една.

В един вестник от 60-те години се казва, че няколко деца, които видели летящата чиния, "започнали да страдат от припадъци и развили страхова невроза“.

"Видях кораб. Механичен обект, интелигентно контролиран, кръжащ над мен“, казва Андрю Грийнууд, учител по природни науки по това време в документален филм през 2021 г.

2. Червени и зелени светлини в небето над Великобритания

През декември 1980 г. служители на американските военновъздушни сили (ВВС), разположени близо до гората Рендлешам в Съфолк, Обединеното кралство, съобщават за необясними червени и зелени светлини в небето.

Те се появили в три последователни нощи, точно преди Нова година. Според военните светлините озарили нощното небе, а след това потънали в близката гора.

Инцидентът придобил широка популярност в кралството, когато английски военни отишли да разследват случилото се в гората Рандлешам и докладвали, че са видели кацнал извънземен кораб.

Американският офицер Стив Лонгеро наруши 36-годишното си мълчание през декември 2016 г., за да разкрие, че също е видял червени и зелени флуоресцентни светлини, реещи се над върховете на дърветата по онова време.

Въпреки че не може да бъде доказано, през 2018 г. предполагаем източник от британската Специална въздушна служба (СВС) казал, че извънземното наблюдение е измама.

Според него СВС искали да си го върнат на служителите на американските ВВС, заради случил се незаконен арест на английски военни, които били подложени на брутален разпит от страна на американците.

Британското министерство на отбраната каза, че видените в Рандлешам НЛО-та вероятно са причинени от нощни светлини.

3. Светлините на Финикс - САЩ

Случаите на забелязани НЛО-та в щата Аризона са сравнително чести. Най-известният от тях е познат като "Светлините на Финикс" от нощта на 13 март 1997 г.

Пет светлини били забелязани между 19,20 и 22,30 часа да летят във V-образна формация в небето над град Финикс.

За тях свидетелстват хиляди жители, подали сигнал до властите.

По онова време военните съобщили, че провеждат рутинно учение с бойни ракети, но мнозина вярват, че за случилото се има друго обяснение, което не се споменава.

До този момент това е най-голямото масово наблюдение на НЛО в историята на САЩ.

4. Сребристобелите мрежи в Италия

На 27 октомври 1954 г. НЛО предизвика суматоха по време на футболен мач между Фиорентина и Пистоезе във Флоренция.

Точно след полувремето хилядите фенове започнали да сочат към небето, което накарало играчите да спрат мача.

Въпреки че твърденията се разминават, общото обяснение е, че кръгъл космически кораб прелятял ниско над терена и обсипал присъстващите със сребърен блясък или нишки, подобни на мрежа.

Футболистът на Флорентина Ардико Магнини го описал като "яйце, което се движи бавно“, докато друг зрител сравнил формата му с пура.

Проби от следите на НЛО-то били анализирани в Университета на Флоренция и било установено, че са направени от бор, силиций, калций и магнезий.

5. Срещи с извънземни в Зимбабве

На 16 септември 1994 г. 62 ученици от основното училище Ариел, разположено точно извън град Рува в Зимбабве, видели един или повече сребърни кораби да се спускат от небето и да кацат в близкото поле.

Децата отишли там и видели от НЛО-тата да излизат "човекоподобни същества с дълга коса и очи подобни на топка за ръгби, които били облечени в тесни черни гащеризони."

След това извънземните чрез телепатия казали на малчуганите, че човечеството трябва да е екологично и да не унищожава планетата.

Предполагаемият инцидент продължил около 15 минути, докато децата, всички на възраст между 6 и 12 години, били в междучасие, а учителите им били на педагогически съвет.

Не всички деца от училището твърдят, че са видели нещо онзи ден, но тези от тях, които срещнали извънземните продължават да настояват, че всичко е истина.

През 2021 г. един от свидетелите казал пред медии, че все още не може да си обясни какво наистина е видял.

"Не вярвам в извънземни. Това помага да се обясни защо някои от нас не биха искали да бъдат свързани със събитията от онзи ден."

След срещата с НЛО-тата директорът на училището и психиатърът от Харвард д-р Джон Мак интервюирали две от децата и се оказало, че техните твърдения се припокриват.

Някои скептици обаче определиха инцидента като масова истерия, която според проучванията е често срещана в училищата в Африка.

6. Срещата в блатата Илкли Мур - Обединено Кралство

На 1 декември 1987 г. пенсиониран полицай започнал да твърди, че е влязъл в контакт с извънземна фигура, докато се разхождал сред блатата в Илкли Мур в Йоркшир.

Създанието направило жест към него, но избягало, след като мъжът се опитал да го снима.

Тогава той видял бял кораб, състоящ се от два компонента с форма на чиния, да се издига и изчезва в небето.

Полицаят настоява, че срещата е причинила счупването на компаса му и че той мистериозно се е върнал в града два часа по-късно, отколкото е трябвало.

Снимката му била анализирана от експерти, които установили, че съществото на нея не е животно и че няма следи от манипулация, но е твърде размазана, за да се знае със сигурност.

Въпреки това подробностите от разказа на мъжа се променили след хипнотерапия, след която той заявил, че е бил отвлечен от извънземното.

Той казал, че бил поканен да влезе в НЛО-то и се разхождал вътре, а след това върху него били проведени експерименти и бил принуден да гледа видео клипове с апокалиптични изображения, преди да бъде върнат на Земята.

Скептиците се чудят защо не е снимал космическия кораб, докато е бил вътре.

7. Неочаквано пристигане - САЩ

Около 16,14 ч. на 7 ноември 2006 г. служител на рампата на международното летище О'Хеър в Чикаго, забелязва метален кораб с форма на чиния, който се рее в небето.

Той веднага уведомил членовете на екипажа на полет 446 на United Airlines, които в това време се подготвял за излитане.

Общо 12 служители потвърждават НЛО-то, включително някои пътници от други полети, пристигащи на летището.

Според свидетелите обектът представлявал тъмносив кораб с форма на диск.

След като кръжил безшумно около пет минути, той се изстрелял в небето с висока скорост, оставяйки дупка в облаците, през които минал.

Диспечерите на въздушното движение обаче не са видели обекта.

Тъй като НЛО-то не било уловено от радарите, Федералната авиационна администрация отказала да разследва случката и я определила като "метеорологичен феномен“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: