ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Менюто за вечеря от преди 5 000 години | ||||||
| ||||||
В рамките на образователната инициатива културният институт е проучил записки от хилядолетия назад, базирани и на археологически проучвания. В тази връзка са направени и примерни менюта на хората в миналото. Менюто за вечеря от преди 5 000 години представлява риба, изпечена на горещи камъни, сочни пържили на бавен огън, топли пшеничени питки и варена леща. Данните за това идват от останките от семена и кости, откривани в кюстендилско по време на археологическите проучвания. От преди 2 000 години информацията идва от писания, достигнали и до наши дни. Рецептите са разнообразни и запознаването им с тях може да се случи в Регионалния музей на Кюстендил. Споделяме рецептата за месо със сос "Гарум“. Преди две хилядолетия в кухните се е приготвила тази рецепта, която и в наши дни може да бъде пресъздадена. Различни видове риба се оставят да престоят в сос от оцет и сол. Следва прибавяне на дюли, кимион и други продукти. Желаещите да се докоснат до менютата, могат да видят снимковия материал и да посетят Регионалния исторически музей в Кюстендил. Мирослава Таскова, РИМ – Кюстендил |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Обмисля се нещо ново за пенсиите у нас
17:30 / 22.04.2024
Отлагат строежа на новия огромен мол на Сточна гара
13:07 / 23.04.2024
Lidl отваря първия си магазин за нехранителни стоки
10:37 / 23.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета