ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Кумът на Стоичков стяга четири спални
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:23 / 15.04.2007Коментари (0)4295
©
Футбол, артистизъм и модерни технологии съжителстват в дома на семейство Узунови. От пръв поглед личи, че в мезонета в пловдивския квартал "Кючук Париж" живее бивш рефер. Футболните трофеи на Наско по никакъв начин не засенчват многото картини от съвременни български майстори, които красят всички стени. За хармонията в жилището заслугата е на Соня, съпругата на бившия топрефер Наско Узунов. Любимото платно на кумовете на Христо Стоичков e окачено над холната гарнитура. Автор на картината "Акт в зелено" е проф. Валентин Колев, който преподава живопис и композиция в Художествената академия. Атрактивното платно е подарък за рожден ден на Соня Узунова от ексцентричния бивш президент на Левски (Кн) Валери Ненов. В съседство с нея е картина, подарена на Узунов от още по-голям ексцентрик - баскетболния спец Тити Папазов. Друго платно пък е от кумеца Христо Стоичков.

В специална витрина край холната гарнитура и камината са подредени отличията на Наско Узунов. Сред най-ценните от тях са златният медал от шампионската 2004 г. на Локо (Пд) златна свирка от УЕФА, плакет от ПФЛ и куп сувенири на Манчестър Юнайтед, Челси и други елитни клубове от Европа. В сбирката са и броеница от Божи гроб, дар от гръцкия АЕК и уникален рог, връчен на Наско преди мач в Шотландия. Колекцията обаче е доста разпиляна заради извършен от апаши взлом. "Преди няколко години крадци влязоха в апартамента ни. Отмъкнаха доста неща, сред тях и златен медал от УЕФА. Ядосах се, не съм подреждал нищо от сбирката и май вече не се интересувам толкова от нея", обяснява генералният секретар на Локомотив (Пд).

Четири DVD плеъра и плазмени телевизори пълнят къщата на Узунови, за да може главата на семейството да гледа непрекъснато футболните битки в България и по Европа. Той релаксира най-добре на люлеещия се стол удобно изпънат пред телевизора "Този стол ни е любим. Поостаряхме и често се караме със Соня кой да седне на него", смее се Наско. Споровете са и дали съпругата да гледа "Биг Брадър" и "Мюзик Айдъл", или Атанас да следи някой напечен футболен двубой, люлеейки се на елегантния стол.

Двамата съпрузи си почиват най-добре като играят табла. Соня твърди, че редовно печели лютите битки със заровете и пуловете. "Бие ме веднъж на пет години. Случи й се скоро и се похвали веднага на треньора на Локо Иван Маринов и на куп журналисти", оплаква се Атанас. На стената край входната врата на жилището има и друга колекция - от ножове и ками.

Вита стълба от матово дърво води към втория етаж на мезонета. Горе е и семейният компютър. Злите езици твърдят, че Наско Узунов разчитал на щерките Екатерина и Виолина, за да му включват "умната машина". Дъщерите вече не живеят в Пловдив и сега таткото чакал благоволението на половинката си, ако иска да подкара компютъра. "Не съм на "ти" с умната машинка. Соня е много по-напред с материала", шегува се бившият рефер.

"Наско е човекът, който командва у дома", признава Соня. Оправната дама обаче е с основен принос за семейния просперитет. В зората на демокрацията Узунова строи и открива заведение. После, докато Наско се подвизава по европейските стадиони, Соня завършва бензиностанцията и газостанцията "Барса" на Брезовско шосе. "Вече съм половин архитект", шегува се нежната част от семейство Узунови. По-късно Соня проектира и обзавежда мезонета в "Кючук Париж". Сега напористата съпруга върти строителството на двуетажна къща в Брестник. През март 2006 година Узунови купуват празно място в селото. Захласват се по имота, докато гостуват на своя приятел Кольо С. Димов. Нотариусът е бивш президент на волейболен клуб "Марица". "Взехме гола нива. Смятаме къщата да е готова това лято. Сега се занимавам с ВиК и електричеството. Никак не е лесно", казва Соня. Новият дом на Узунови има 4 спални и барбекю отпред. Семейството на футболния рефер обаче няма намерение да се разделя с мезонета в "Кючук Париж". В него Соня и Наско живеят вече 10 години. Снимка и информация: вестник "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Серия от трусове в Турция
ДЮШ на ВК Марица
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: