ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Фаталната българка Мануела ошушка британски богаташ с подла схема
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:54 / 12.05.2019Коментари (2)12099
©
Фатална българка успя да измъкне крупна сума от британски бизнесмен. Върховният съд в Лондон обаче осъди 37-годишна Мануела Радева да върне всичките 182 000 лири на бившия си любовник, 57-годишния Марсел Куутър. Според съда находчивата дама използвала измама, за да вземе парите на британеца, пише bg-voice.com.

Мануела Радева се запознала с бизнесмена в най-популярното приложение за запознанства в света Tinder през февруари 2017 г. Тя се представила като инвестиционен банкер, но освен това споделила, че няма партньор и търси любовта. Бизнесменът бързо бил привлечен от "атрактивната" българка и двамата започнали връзка.

Скоро след това Радева се преместила в жилището на 20 години по-възрастния британец в източния лондонски квартал Уулуич. По време на 9-месечната им връзка бизнесменът направил много луксозни подаръци на българката, включително ски уикенди в скъпи хотели и чанта на "Шанел". 

Приказката за 37-годишната Мануела обаче рязко приключила, след като Марсел Куутър разкрил, че тя не само не е инвестиционен банкер в лондонското Сити, но и се е омъжила няколко седмици преди да се запознаят в Tinder.

Измаменият любовник завел дело във Върховния съд в Лондон, настоявайки българката да му върне дадените й от него 182 000 лири. Пред магистратите Марсел Куутър заявил, че е дал парите на Мануела, вярвайки, че тя ще ги инвестира от негово име.

Освен това бизнесменът й дал и заем в размер на 36 000 евро. Мануела Радева пък обяснила, че е омъжена, но се е разделила приятелски със съпруга си, а въпросните 182 000 лири й били дадени от Куутър, за да "поддържаме своя скъп и луксозен съвместен живот".

Съдия Джон Каванах обаче постанови, че Мануела Радева трябва да върне 182 000 лири на бившия си приятел заедно с 3641 лири законна лихва, както и да плати над 20 000 лири съдебни такси. Относно заема от 36 000 евро, които Куутър твърди, че е дал на бившата си любовница, съдът постанови, че няма доказателства за това. След изслушването в съда Марсел Куутър заяви пред журналисти, че вече е напуснал жилището в Уулуич заради "твърде многото негативни спомени".

Според адвоката на българката Майкъл Колард двамата категорично нямали бизнес отношения. Той е категоричен, че солидната сума от близо 200 000 паунда била предназначена за поддържане на луксозния стандарт на двойката. "Не е важно дали парите са дадени, въпросът е за какво са били. Мануела и Марсел са харчели много пари. Става дума за състоятелен човек, с когото клиентката ми живеела", казва адвокатът. Нийл Викъри, защитникът на Кутър, обаче заяви, че е много ясно, че парите са били за инвестиция. Кореспонденция между двамата показвала, че говорят за споразумение в този дух. "Само ми се струва, че е малко необмислено да вложа голяма сума в твоята банкова сметка", написал британецът. На което българката отговорила: "Не се притеснявай – можеш изцяло да ми се довериш."

Така тя според съда го убедила, че ще употреби парите за негово добруване. Нямало никакво друго обяснение. “Изглежда странно как опитен бизнесмен би отпуснал такава сума без писмено споразумение на някого, с когото едва се е запознал. Той признава, че е постъпил наивно и че си бил загубил ума по тази жена", казва адвокатът му. Пред съда българката обяснила, че не е лъгала любимия си, защото финансовите операции й били почти като хоби вечерно време. Но съдията показал копие от нейния профил в Tinder от февруари 2017 г., където пише, че работи в Ситибанк. Също така подписвала имейлите си като "Мануела Радева, инвестиционен капиталов мениджър".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
На този Мърсол Куутър наш бай Ганя би му рекъл: "Имал си бол пари, платил си"... Платил си е за гяволлука 57-годишният мераклия...
+2
 
 
Но там има правосъдие, за разлика от БГ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: