ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Един от големите актьори на 37 години разбира, че сестра му всъщност е неговата истинска майка
Автор: Цвети Христова 13:34 / 22.04.2024Коментари (0)3895
Дванадесетте номинации за "Оскар“ го правят най-номинирания актьор на всички времена. Sofia24.bg ще ви разкаже за Джак Никълсън, който днес навършва 87 години. Към днешна дата той е щастлив пенсионер, но на широката публика е известен като един от най-популярните актьори за всички времена. Той също така е режисьор, продуцент и писател. През цялата си кариера Джак Никълсън влиза в уникални и предизвикателни роли, много от които включват тъмни образи на невротик и/или психопат. 

Една от ролите, с които най-много свързваме Джак Никълсън, е Жокера. За нея той е избран от Боб Кейн. През 1989 г. във филма на режисьора Тим Бъртън Джак Никълсън играе Жокера срещу Майкъл Кийтън, който е Батман.

Никълсън два пъти печели "Оскар“ за най-добра мъжка роля, за "Полет над кукувиче гнездо“ и за "Колкото толкова“. Същевременно печели "Оскар“ за най-добра поддържаща мъжка роля през 1983 г. за филма "Думи на обич“. Никълсън е добре познат с превъплъщения в ролята на "лошия“ – като Франк Костело в "От другата страна“, Джак Торънс в "Сиянието“ и Жокера в "Батман“ през 1989 година.

Той е един от само двама актьори, който е номиниран за "Оскар“ през всяко десетилетие от 1960 до 2000 г., другият е Майкъл Кейн. Той спечели шест награди "Златен глобус" и получава отличието Kennedy Center Honor през 2001 г. През 1994 г. той се превръща в един от най-младите участници, на които е присъдена наградата на Американския филмов институт.

Никълсън е роден в Ню Джърси. Син е на вариететната танцьорка Джун Франсис Никълсън. Той учи в Manasquan High School, където е избран за "клоун на класа“ от випуск 1954. Когато Никълсън за пръв път стъпва в Холивуд, той работи за легендите в анимацията Уилям Хана и Джоузеф Барбера. Виждайки таланта му като артист, те предлагат на Никълсън да работи като аниматор. Но той отказва, защото иска да бъде актьор.

Джак прави филмовия си дебют през 1958 г. в сериала The Cry Baby Killer, като изпълнява главната роля. През 1969 г. участва във филма "Easy Rider“ и тогава кариерата му тръгва във възходяща линия. Ролята е написана специално за актьора Рип Торн, но той не се разбира с режисьора Денис Хопър. Така Джак влиза във филма благодарение на голяма доза късмет, а по-късно признава, че тази продукция е била много важна за кариерата му. Когато става богат и известен той живее на най-скандалната улица в Холивуд, като е съсед на Марлон Брандо. През 2017 г. Никълсън - трикратен носител на наградата "Оскар“, излезе в пенсия след 60-годишна кариера в киното.

Женил се е веднъж. Дамата се казва Сандра Найт, а двамата са семейство от 1962 г. до 1968 г. Имат дъщеря, която се казва Дженифър Никълсън. Дженифър към днешна дата е дизайнър. Синът й Дюк има желание да стане известен актьор като дядо си Джак. Дюк направи дебют в трилъра "Ние". Джак Никълсън никога не е крил, че любовта на живота му, е актрисата Анжелика Хюстън. 

Любопитен факт е, че Джак Никълсън не е познавал баща си. Когато е на 37 години разбира, че сестра му всъщност е неговата истинска майка. Истината е, че тя го ражда, когато е на 17, а нейната майка (бабата на Джак) решава да поеме грижите за детето и да го отгледа като свой син. През 1974 г. списание "Time“ прави това разкритие. Тогава майка му и баба му са вече починали. Никълсън е страстен колекционер на изкуство и личната му колекция включва оригинални творби на Пикасо, Ботеро, Роден и Анди Уорхол.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български футболисти в чужбина
Гергьовден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: