ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Десетте най-странни и любопитни музеи в света
Автор: Рени Томович 22:32 / 01.01.2023Коментари (0)1637
©
Функцията на музеите е основна за всяко общество, те са предназначени да съхраняват и демонстрират на хората предмети на изкуството, културата и знанието. Но някои изложбени заведения са тръгнали по друг път. В тази публикация на Fishki.net  ще видите музеи на немислими неща.

Музей на тоалетните

В Ню Делхи можете да посетите Международния музей на тоалетните Sulabha, посветен изключително на така наречения "трон“. Там можете да научите за неговата 4500-годишна история, да видите тоалетни от различни епохи и дори да се запознаете с някои доста редки екземпляри.

Музей на лошото изкуство

Излагането на изкуство в музей не е нищо ново, но когато става въпрос за най-лошото изкуство в света, то става рядкост. Музеят на лошото изкуство, който се намира в Масачузетс, САЩ, е посветен на най-лошите произведения. Неговите експонати варират от боклуци, създадени от известни художници, до произведения, създадени от хора, които едва държат четка.

Музей на канализацията

В Париж има музей, изцяло посветен на канализацията. Тя ви позволява да направите обиколка на канализационните тръби, да научите за тяхната история и технически аспекти на работа. Освен това накрая има магазин за сувенири, интересно какво продават там?

Музей на съмнителните медицински изделия

Историята на медицината е пълна с изобретения, които можеха да спасят животи, а напротив, оказаха се неуспешни. На тях е посветен Музеят на съмнителните медицински артефакти в Сейнт Пол, САЩ. От устройства, които предизвикват смях и изобретения, които се оказаха наистина опасни. Този музей е пълен с оригиналност.

Музей на фалосите

Исландският фалологичен музей е посветен изключително на фалосите, с други думи, това е музей на пенисите. Има екземпляри от всякакви размери и видове. Няколко мъже са дарили своите пениси на музея, като са ги изложили след смъртта на донора. Има и магазин за подаръци, който продава всичко - от презервативи до всякакви артикули с фалическа форма.

Музей на косата

Идеален вариант за любителите на косата е музеят на косата Avanos в Турция. Там можете да видите проби от коси на повече от 16 000 души в салон с форма на пещера. Този музей е рекордьор по брой експонирани предмети.

Музей на разбитите сърца

Малко хора искат да си спомнят провалените си любовни връзки, но се оказва, че на тях е посветен цял музей. Говорим за Музея на разделите в Хърватия. Експозицията му включва предмети, символизиращи някогашната любов към хората, от пръстени до любовни писма, меки играчки и дори секс играчки. Има място за всичко...

Музей по паразитология

Музеят по паразитология в столицата на Япония е основан от д-р Свтуро Камегаи преди 60 години, малко след войната, когато епидемиите и болестите причиняват непоправими щети на японския народ. Музеят в Мегуро е единственият в света, посветен на създанията, живеещи вътре в човека. Музейната колекция се състои от 45 хиляди паразити.

Кунсткамерa

Създадена от император Петър I, Кунсткамера в Санкт Петербург се смята за първия музей в Русия. Той съдържа повече от един милион предмета, които преди са били използвани за научни цели, а в момента действат като експонати. Днес Кунсткамера е изключително музей на мутациите и деформациите, където посетителите могат да видят със собствените си очи невероятни метаморфози и отклонения във физиологията.

Музей на кучешките нашийници

Странен музей, който съдържа колекция от стари кучешки нашийници от XV-XVII век, се намира в замъка Лийдс, Кент, Англия. Тук са първите железни нашийници с остри шипове, които са предпазвали гърлото на кучетата от хищници. Тогава тежките аксесоари с шипове отстъпиха място на модерните кожени яки. Повече от половин милион посетители посещават музея всяка година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: