ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Връщането на панаира като бутането на Альоша
Автор: Любомир Минчев 13:27 / 09.08.2016Коментари (1)9425
© Plovdiv24.bg
На последните две сесии общинските съветници на Пловдив се надвикваха, че има скорпион в клозета. Не че не са го забелязали досега, но станал много активен и се уплашили да не забие жилото си в задниците им. Поведението им напомня за онази стара реклама на мъжки боксери, на които отзад е изрисуван скорпион, а отдолу се чете: Жилото ми е отпред! Сякаш не разбират, че ако някой се интересува от жилото им ,все ще го открие, където и да се намира. 

Полемиката за Пловдивския панаир десетина години след кражбата му е в състояние да шаржира до глупост всяка общинска сесия. Може би и затова кметът Иван Тотев не се включи в дебата , а остави групите да прочетат своите декларации и после да гласуват дали искат подарък от държавата, с който Пловдив съвсем да увисне на бесилото, вдигнато от Гергов. Отхвърлиха подаръка и това бе всичко, което могат да направят. Нищо повече.

Общинските съветници отново са изправени пред дилемата да бутнат ли Альоша, като ясно разбират, че това е неизпълнима мисия. Анулирането на сделката за панаира е толкова възможно, калкото и Альоша да го няма на Бунарджика. И все пак поздравления за ентусиазма - пловдивският политически сезон завърши зрелищно.

В този общински съвет има хора, които нямат никаква вина за кражбата на панаира във втория мандат на кмета Чомаков чрез "Пълдин туринвест". Но има и хора, отговорни за нея. Сега дори и те подвикват на крадеца да покаже малко морал, като вече са показали своя при кражбата.

Затова бунтът на съветника Божидар Здравков е най-моралното нещо в тази неморална ситуация. Той е един от петимата, които през 2006 година не са съгласни с тази сделка.Сега заплаши, че ще качи в мрежата имената на колегите си, които се съгласят да приемат 20 процента от държавния дял в панаира. Но време е да качи имената на онези 45, които са гласували с две ръце да подарят панаира на Гергов. Тогава той е безкрайно убедителен : Разчитайте на моята почтеност! СДС, БСП, ДПС и ВМРО почтено узакониха кражбата.

Спас Гърневски също е наясно, че отново трябва да бута Альоша и знае, че няма да стане. Като представител на общината в "Пълдин туринвест" той поиска и получи пълната подкрепа на съветниците да върне част от заграбеното. След изненадващото решение на държавата да се раздели със своите 49 процента битката е обречена.

Общинските съветници не бива да бъдат толкова наивни. Ако държавата държи 49 процента и иска да си върне собствеността върху панаира , тя винаги може да го направи, като си извоюва още поне 2 процента. Няма никакво желание и последното решение на правителството демонстрира пълен отказ от Пловдивския панаир. Държавата подкрепи Гергов и съветниците трябва да разберат това. Тя може да го е подкрепила в неговото окончателно струтване, но това не променя фактите.

Романтичният призив към Варна да не се поддава на шантаж и да не приема 29 процента също не струва. Варненските общински съветници с чиста съвест гласуваха за правителственото решение, защото не са обременени от кражбата и в случая няма пред кого да бранят честта си. Те просто приеха абдикацията на държавата в полза на Гергов и може би тепърва ще изпитат почтеността му.

Пловдивските съветници нямат голям избор освен да твърдят, че имат жило и то се намира отпред . Който иска, да го търси.

Съветникът Алексанъдър Сиди пратил до правителството искане на Пловдив да бъдат преотстъпени Морската градина във Варна, Царевец и Парламентът за нуждите на града като Европейска столица на културата. Това остава за пловдивските съветници - упражнения във фейлетонен стил. А Сиди можеше да свърши нещо по-полезно - да качи в мрежата имената на неговите съпартийци от ВМРО, които през 2006 година гласуваха за Гергов.



Още по темата: общо новини по темата: 28
17.07.2023 »
14.05.2023 »
28.04.2023 »
31.01.2023 »
31.01.2023 »
22.01.2023 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Жалка, пошла, нещастна, корумпирана държавица!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: