ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Роди ли пловдивската политика новия "Славчо Атанасов"?
Автор: Кирил Налджиев 15:28 / 05.01.2019Коментари (3)20371
© Plovdiv24.bg
Славчо Атанасов отдавна е смятан за единствена алтернатива на кмета Иван Тотев в местното управление. През последните два изборни цикъла битката бе Тотев срещу Славчо Атанасов и ветрилото, което се разгръщаше зад гърба му.

За никой не е вече тайна, че Славчо се радва на подкрепата на БСП на Гергов в Пловдив, както и на някои вътрешни опоненти на Тотев в ГЕРБ. Желанието на ветрилото да пребори Тотев през последното почти десетилетие е толкова голямо, че на последните избори лично Георги Гергов се самоунижи и кандидатира за кмет знаейки, че с безкрайно компрометирания си образ ще прогони социалистите в посока Атанасов.

Същото това корпоративно ветрило не позволи на никой сериозен политик да "изгрее" на пловдивската сцена, за да може Атанасов да е единствената алтернатива на ГЕРБ и Тотев.

В битки срещу "враговете" и опити за лансиране на алтернативата на Тотев в ГЕРБ, от ветрилото "проспаха" появяването на пловдивската политическа сцена на един от техните "кадри".

Поне това показва проучването ни сред 3 331 читатели на Plovdiv24.bg. На въпрос "Ако изборите за кмет бяха днес, за кой бихте гласували?" очаквано най-голяма подкрепа акумулира Иван Тотев. За него биха гласували 28% от анкетираните читатели. Кой обаче е на второ място? Тук идва голямата изненада. 12% от анкетираните посочват Борислав Инчев. Младият политик от ВМРО измества своя ментор в политиката Славчо Атанасов и на практика заема мястото като алтернатива на сегашния кмет.

С едва 10% подкрепа, Славчо Атанасов дели 3/4 място с опцията "Надпартиен кандидат", което на практика означава, че вече е "изпята песен" за пловдивската политика. 

Въпреки, че излиза от "котилото" на ВМРО, Инчев много се различава от "предшественика" си Атанасов. Очевидно много внимателно е наблюдавал поведението на своя бивш съпартиец, като е успял да отсее малкото положителни черти на Славчо и е изхвърлил на сметището пошлото и селско държание на бившия градоначалник.

Инчев се опитва, подобно на Славчо, да е близо до хората, човек от народа, но в същото време се изказва премерено, не изпада в малоумен популизъм който при Атанасов, често нямаше нищо общо с реалността, а когато критикува управлението се старае да го прави на място и боравейки с конкретика. Все пак Инчев все още се държи доста предпазливо когато "хапе" кмета, защото още година ще трябва да работи с "големия" градоначалник и иска да си спести доста проблеми.

Все пак ако иска да е втори на изборите догодина и да бъде припознат като алтернатива на Тотев, той трябва да "скъса синджира" и да играе вабанк, в противен случай може да бъде дамгосан като предпазлив, дори страхлив.

Останалите в анкетата ни едва ли ще се докопат до призовите места и евентуален балотаж на изборите, но нека все пак кажем как ги подредиха читателите ни. На пето място е спряганият за кандидат на БСП Николай Радев. Той събира 8%  подкрепа. Кандидат на обединените десни почти догонва Радев, със 7%, а след него би се наредил Георги Титюков с 4%. Павел Шопов, кандидат на на пловдивско бизнес обединение и кандидат на ДПС биха събрали по 2%, а 16% посочват, че биха гласували за някой друг.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Ако Славчу е алтернативата ,то Тотев още отсега да отваря шампанското.Славочу е символ на застоя.По негово време абсолютно нищо не се направи.Човечецът е учил за политически офицар от комунистическата партия.Целия мандат уж беше от патреотите ,а уплавлява с комунистите.Няма кой в Пловдив -столицата на разума да се връща назад и да гласува за комунист.
-1
 
 
28 процента за тотев и то анкетата беше точно когато започна подготовката за откриването и затварянето на булеварда :) .... с всичките тези лъжи и фъшкии и задръствания не можаха да му свалят и един процент :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: