»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
ѕловдив се раздел€ с най-успешни€ си кмет! —ега накъде?
јвтор: Ћюбомир ћинчев 11:23 / 23.07.2019 оментари (13)12785
©
Ћюбопитно е да се види с каква програма ще управл€ва следващи€т кмет на ѕловдив.  акви инфраструктурни† проекти ще има включени в не€, какви проекти по културно-историческото наследство† на града ще се изпълн€ват. »нтересни въпроси след об€веното оттегл€не от битката за трети мандат на »ван “отев. Ћогично е негови€т наследник да обещае да пием вода от ¬ъча Ц най-после, и† фонтани във вс€ка квартална градинка, както и безплатен общински транспорт, който да те откарва от вратата на къщата до работата. ћоже да обещае† и безплатен велосипед на всеки гражданин†и така да работи за по-чист въздух. †“р€бва да обещае подобни небивалици, тъй като н€ма какво друго да се обещава. ћоже да обещае и лифт да свързва тепетата, за да е още по-интересен.

¬сичко може да обещае нови€т кмет, но ще е почти непосилна работа. «ащото ѕловдив се раздел€ с най-успешни€ си кмет след промените. »ван “отев остав€ град, ≈вропейска столица на културата, град с обновени и нови булеварди, с променена градска среда. —амо в рамките на тази година ѕловдив ще има две нови галерии, √ол€ма базилика, нов площад† и неузнаваем †северен бр€г на ћарица, както и променено пространство, заключено между булевардите "6 септемвриУ, "ћари€ ЋуизаУ и "»зточенУ.

»ван “отев сам ще направи отчет за свършеното† за осем години и сигурно н€ма да му стигне час и половина, в колкото иска да се побере. ўе говори за ÷ар —имеоновата градина, за зоопарка, за “ранспортни€ проект,† за Ќебет тепе, за »зточната порта ,за обновената инфраструктура, за зала " олодрумаУ, за инвестициите в промишлените зони. ўе говори за нови€ ѕловдив и новото самочувствие на пловдивчани. “е го имат, тъй като след първ舆 успешен мандат му позволиха още един.

ѕромените са толкова видими след осем години управление на “отев, че обратните твърдени€ са крайно несериозни. ¬ижте колко нелепо† звучи констатаци€та на —лавчо јтанасов, че е време за реална пром€на в града. ј т€ е факт след† неговото детрониране от кметски€ стол. ѕловдив беше мъртъв град, по думите на сами€ јтанасов, произнесени, когато една вечер погледнал града от Ѕунарджика. » такъв си остана до последни€ му ден в ќбщината.

»ван “отев† може спокойно да каже: "ƒа, аз направих всичко товаУ. Ѕез значение на кого не му харесва подобно самочувствие. √радът е на върха и кметът, управл€вал го осем години, също е там. “ова се вижда от камбанари€та и на Ѕ—ѕ, и на патриотите, и на всички рекетьорски политически формации †града. «атова сега пред т€х стои непосилната задача да изград€т предизборната си стратеги€, като посочат какво ще направ€т още за града, защото кампани€ анти “отев ще бъде самоубийствена за т€х, както се случи в предишни кампании. јко те не призна€т възхода на града, ще се превърнат в политически самоубийци. Ќ€кои са такива още преди да си отвор€т устата.

Ќадграждане на самочувствието, което вече има този град. “ова е задачата пред нови€ управител на ѕловдив. Ќо той тр€бва да е визионер, смел и решителен поне колкото “отев. “р€бва да може да се бори без да му пука от мнението на политическите еднодневки. “р€бва да печели вътрешнопартийни битки, каквато “отев спечели на местните избори през 2015 година в борба за втори€ си мандат. “ози победа тогава гарантира и развитието на града.

—ега има две възможности† - силна кандидатура на √≈–Ѕ с надежда за приемственост на инерци€та, ако не друго. †»ли слаба кандидатура на √≈–Ѕ, ко€то дори н€ма да знае какво да прави с отличното наследство, което получава. Ќо и тази възможност е за предпочитане пред третата Ц завръщането на авторите на ћъртви€ град.

ќттегл€нето на силен кмет постав€ на сериозно изпитание управл€ващата партийна централа. —викнали сме да търсим логика в действи€та и решени€та на Ѕойко Ѕорисов.  олкото и да се взираме, т€ често ни уб€гва. ƒали след грешката му на президентските избори† е дошло време и за грешка на местните. «а ѕловдив е особено важно, тъй като “отев не остав€ град от перифери€та на пейзажа.


ќще по темата: общо новини по темата: 705
13.11.2019 »
13.11.2019 »
13.11.2019 »
13.11.2019 »
13.11.2019 »
12.11.2019 »
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
+1
 
 
е как накъде - към светлото бъдеще казват хората
+4
 
 
Ќай-после да се разделим...че то н€ма да останат други хотели и зали в ѕловдив, освен тези на фамили€та...
на 24.07.2019 г.
+4
 
 
ј защо питам аз като то€ пикльо е "най-успешни€" кмет на ѕловдив си тръгва в то€ "важен" момент за града ни а? јми питйте цв.цв. може би ще ви отговори. ћай, май преди около месец нашто момченце си загуби гръбначни€ стълб а, иначе допреди това други ги тръбеше или ви е къса паметта господа поддръжници на новопартийните величи€.
0
 
 
ƒействително инж.“отев направи многократно повече от всички предишни кметове за ѕловдив.¬еро€тно след н€колко месеца ще се питаме защо е необходимо да се смен€ правилната посока в ко€то върви града вече 8 години.ўе се осмели ли н€кой да въведе в експлоатаци€ - —- бан?”спех, уважаеми инж.“отев.
на 23.07.2019 г.
0
 
 
“о€ ли е най-успешни€ кмет бе мушмороци! ў€л да говори за транспортни€ проект и за зоологическата градина и час и половина н€мало да му стигнат! „е на това може да отговори и само с едно изречение а именно ѕазарджик и —тара загора имат и тролейбусен транспорт и зоологическа градина и ние също имахме но после станах кмет...
0
 
 
Ќаистина, г-н ћинчев заслужавате адмирации. ”доволствие да се четат вашите статии. ћного точно и аргументирано сте описали кметуването на кмета “отев и екипа му. —ега хейтърчета ще започнат, гол€мите ‘илибелийски жители и широки специалисти по местно управление, урбанизаци€, екологи€, бюджетни финанси и прочие... Ќо, ни€ н€ма да им се сърдим,всеки вижда това което проум€ва... ”спех г-н ћинчев, бъдете жив и здрав.
—подели какво ново....
на 23.07.2019 г.
+7
 
 
Ќе слагайте незаслужен етикет и не правете всички престъпници месии !!!  акто и за кандидатите от другите "партии", защото те всички само крадат ! Ќай-набедени€ за успешен кмет е това !
+9
 
 
јбсолютно точно! √≈–Ѕ е изправен пред много тежък избор - ако номинират √еорги —таменов ще загуб€т преди да са започнали - тр€бва човек, който не е бил кмет или райкмет досега. “рудно!
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от новини с анализи:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« Ќоември 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
 ауза  олежа
¬  ћарица, сезон 2019/2020
»нтегриран воден проект на ѕловдив
“¬ и шоу сезон 2019/2020 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
 ои тр€бва да са приоритети на нови€ кмет «дравко ƒимитров?
Ѕорбата с трафика и задръствани€та
Ѕорбата с презастро€ването
ѕодобр€ване на услигите на √радски транспорт
Ѕорбата с мръсни€ въздух в ѕловдив
–еализиране на обществените приемни
–еализиране на иде€та за градски референдуми
Ќови детски градини
ƒруги
Ќе мога да прецен€
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: