Пловдив е пламнал, а Каназирева твърди, че работи

Автор: Любомир Минчев
Коментари (108)
13:40 / 10.12.2020
68284
Всекидневните сводки за разпространението на заразата са категорични – Пловдив и областта са сред "отличниците“. Може да се твърди, че градът е център на заразата, тъй като новозаразените са повече от София на глава от населението.

Очевидно е, че има сериозен проблем, който трябва да се търси в действията на областната управа. Кризисният щаб се ръководи от областния управител Дани Каназирева и тя носи най-голямата отговорност за това, което се случва.

Управлението на кризата в Пловдив е огромен провал. Вижте цифрите и тогава слушайте тези, които всеки ден дават отчет какво са свършили. Свършили са я като кучето на нивата.

Дани Каназирева реши да застане начело на битката, оглави областния кризисен щаб, често действаше и като кмет на града, но тази битка е изгубена. Пловдив е от градовете, които не успяха да овладеят кризата.

Иначе Каназирева е всеки ден пред микрофоните и камерите, пресконференциите валят една след друга, но резултатите са отчайващи и те се прикриват с агресивен медиен шум. Областният управител върви след събитията, няма изпреварващи действия и примерът с "Джъбмо“ е фрапиращ – станала е белята и започваме с глобите. И какво от това?

Последиците от неадекватните действия са видими – хаос в координацията между пациенти, Спешна помощ и болници по отношение на свободните легла за ковид болни. Пловдив влезе в новините със събития, издаващи само безпомощност в битката със заразата. Опитът за присвояване на политически дивиденти с превръщането на МБАЛ "Свети Мина“ завърши с невиждана катастрофа за Дани Каназирева, която постави под сериозно съмнение управленските умения на областния управител. Когато си взел всичко в свои ръце, присвоил си правомощията и на други институции, трябва да понесеш и цялата отговорност.

Желанието за надмощие и нерегламентирани амбиции сблъскаха Каназирева и с Общинския кризисен щаб. Вместо диалог, последва бой за дивиденти. Резултатът е това, което виждаме – некоординирани действия, закъснял контрол, струпване на хора.

Грешката на Каназирева е в това, което си помисли: Мога всичко и го мога най-добре. Е, не е вярно! Постът на областен управител не е само трамплин за някъде. След подобен провал може да е за никъде.

Виж коментарите (108)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).