Павета има за всички желаещи. Най-много за Славчо павето

Автор: Любомир Минчев
Коментари (7)
10:40 / 15.02.2018
11209
Предизборните кампании на Славчо Атанасов са затрупани с павета. Разнася ги и по джобовете, за да замеря опонентите си с тях. Накрая рухва под тежестта им и чака следващата кампания. Сега е напълнил дисагите с павета от улица "Отец Паисии".

Павета в Пловдив има за всички желаещи. За всички глави има павета. Но винаги Славчо е най-отпред, когато стане дума за паваж. Може спокойно да му викаме Славчо павето.

През 2010 година имаше предложение 250 000 павета да бъдат дарени за спортната база на Европейския колеж в Оризари, а другият колеж - по икономика и администрация, искаше да ги купи за 77 500 лева.

Тогава тези павета разцепиха главите на общинските съветници, защото те се замеряха с тях два часа. Направиха го толкова явно и публично, демонстративно дори, че се породи основателен страх да не би някое заблудено паве да разбие тяхната меркантилност и те да се превърнат в съвсем обикновени хора, които ходят по павета, а не се замерят с тях.

Тогава и Дани Каназирева беше готова да се разреве с глас в залата, ако тази грамада от 250 000 павета отиде в други ръце. Беше очевидно, че се е хвърлила в огъня за тези павета, сякаш от дарението зависи съдбата на Пловдив.

Онази паметна сесия завърши красиво - даряваме паветата, но срещу 10-годишен договор за безплатно ползване на базата от общината. Питайте тогавашния кмет Славчо Атанасов колко спортни събития е организирала общината на тази база. И той, и общинските съветници тогава се държаха като павета. Но избирателите поне разбраха по кого трябва да хвърлят паветата.

"Къде са паветата от "П. Д. Петков?" Този въпрос проехтя в залата през есента на 2015 година, когато Славчо беше спретнал поредния си театър - уж да се отчита като народен представител, а водеше предизборно събрание. И тогава сбърка фатално. Трябваше да отиграе по-добре този въпрос. Например да каже, че управляващите са ги прибрали, за да си ги чукат по главите, когато той ги бие наесен. Не му стигна кураж обаче, а това беше най-интересният въпрос от предизборна сбирка на кандидата за кмет: "Къде са паветата?"

Ще проверя! Това не беше отговор. Обеща, че ще сваля данъците, ще прави картите за пенсионери по-евтини, ще строи стадион "Пловдив", ще възстановява Белодробна болница, а не знае къде са паветата! Леко разочарование мина по редиците в залата.

В деня на изборите Славчо бил забелязан да носи по едно паве във всеки джоб. Така и не се разбра от "П. Д. Петков" ли са. Но в същия ден и избирателите се бяха въоръжили с павета. В Пловдив има за всички.

И сега пак е награбил чувала с паветата. Сортирал ги е на квадратни и правоъгълни, такива са по "Отец Паисий". Щял да ги раздава на избирателите, а те да му отвърнат: "Прав си".

Славчо го играе добре този театър. Да види хора пред себе си, да се поклони и разпалено да каже колко е по-добър от всички останали. Дава си вид на пастор, който с горещ поглед обяснява на тези надяващи се хора, че след свалянето му от власт Пловдив е друг град, не е неговият. Вярно е, господин Атанасов, друг град е!

А къде, наистина, отидоха паветата? Кой ги скри, по дяволите? Дайте му ги! Едно политическо паве върви с чувал и събира павета.


Виж коментарите (7)

Още по темата (324):
19.10.2023 Бизнесмени почерниха Пловдив, заведения на Главната и в "Капана" над
закона
11.10.2023 Заведение на Главната само осъзна грешката си
06.10.2023 Кафене загрози Главната в Пловдив. Позволи грубо погазване на Наредба
04.09.2023 Сложиха нова бариера в центъра на Пловдив
22.08.2023 Бариера ще спира безразборното влизане на коли в пешеходната част на "Отец Паисий"
13.08.2023 Пловдивчанин: Вечер е ад, шофьори си бият шамари, готови сме за
протести
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).