Общината обслужва свой служител като принц. А той е парашутист и кметът знае кой го спусна

Автор: Любомир Минчев
Коментари (21)
14:26 / 11.08.2020
16398
Все още виси въпросът как така за шеф на ОП "Старинен Пловдив“ беше назначен парашутист. Откровен парашутист, който от четящ новините по Нова тв, седна в креслото като кмет на Стария град. Пловдивските интелектуалци, между които има доста кресливи, ако става дума за проекти и културен календар, нищо не казаха по въпроса. Напротив – посрещнаха на работното му място телевизионера Богомил Грозев с хляб и сол. Чу се, че някои от тях питали ама как така, защо точно него и по каква линия, но дотам.

Сега на господин Грозев му предоставят два апартамента от общинския фонд и става ясно, че ухажването от страна на общината е минало всякаква приличие.

Защо общината обгрижва така старателно един един свой служител?  Каква е причината? Кой инсталира Богомил Грозев в Пловдив? С какво толкова е ценен като експертиза  Грозев, за да му поверим управлението на Стария град?

Назначението на Богомил Грозев не е случайно и това ще стане ясно един ден. При представянето на работното му място кметът Здравко Димитров смутолеви нещо за любовта на Грозев към Пловдив, особено към Стария град, и това било достатъчно. Димитров знае, че не е достатъчно. Знае, че го принудиха да назначи  Грозев, но не казва кой му нареди.

Грозев не е представил досега никаква стратегия за развитието на ръководеното от него общинско предприятие, но вероятно никой не му я иска. Единственото, което направи досега, е една нескопосана пиар акция – покани свои приятели актьори да разгледат Стария град и да кажат колко било хубаво. Пълна самодейност, но възпята от общинската пропаганда като събитието на годината.

През това време Грозев пропусна продажбата на общински имоти в Стария град от актива на смесеното дружество "Пълдин тур инвест“, което е под контрола на Георги Гергов. Кметът Димитров каза, че нищо не знае за тази търговия, та Грозев ли да знае. А може би е там точно заради това – да не знае.

И тъй като Богомил Грозев е началник на ОП "Старинен Пловдив“ без конкурс, общината се е погрижила и за този пропуск. Конкурс ще има, но преди това Грозев трябва малко да се понаучи, за да отговаря на условията – имал намерение да учи арт мениджмънт в АМТИИ. Той дори е  внедрен и в съвета на настоятелите на учебното заведение като общински представител.

Общината обслужва един свой служител като принц. Такава е заръката отнякъде.  Когато скоро започнат да се редят депутатските листи, може и да стане ясно кой отвори парашута на Богомил Грозев.

Виж коментарите (21)

Още по темата (214):
27.04.2024 Ще се проведе търг за бивш култов клуб на открито в Пловдив
16.03.2024 Историк: В Стария Пловдив пускаме огромни джипове, а в Дубровник са забранили куфарите с колелца
18.02.2024 Старият град е под блокада, пловдивчани пропищяха от автомобили
01.11.2023 Старият град блесна с ново осветление
15.10.2023 Ергенът Виктор по гащи в тв ефир
28.09.2023 След публикация на Plovdiv24.bg махнаха бетонираната кашпа в Стария
град
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).