Кандидати за кмет на Пловдив, умирате от страх пред Альоша. Изправете се!

Автор: Любомир Минчев
Коментари (24)
13:20 / 02.10.2023
6249
Петима кандидати за кмет на Пловдив бяха препитани в блиц интервюта по Нова тв. Един от въпросите очаквано беше за Альоша. Представителите на БСП и "Възраждане“ бяха категорични – те обичат повече Съветския съюз и Русия пред България и Пловдив, за тях Червената армия е освободител, а не окупатор. Те ясно заявиха, че се чувстват уютно под шмайзера на Альоша и това е висша ценност за тях. Нищо изненадващо, както не е изненадващо, че няма да бъдат избрани да управляват Пловдив.

Славчо Атанасов предпочита да говори за фалита на Бирмингам и джунглата на Ориноко, а Альоша не е толкова важен въпрос за него, ще организира референдум.

Ивайло Старибратов също е на мнение, че има по-важни проблеми пред града и когато дойде времето – кога ли ще дойде, хората ще решат.

Костадин Димитров беше малко по-категоричен – няма да допусне конфликти и спорове в мултиетнически град като Пловдив. И все пак българските светини и икони не можели да стоят по-ниско от Альоша.

Уважаеми кандидати да управлявате Пловдив, умрели сте от страх с опрян в главата шмайзер. Страхувате се от категорично мнение, за да не разочаровате някои от избирателите си и да провалите кампанията си. Но избирате да се провалите, след като ви изберат. Защото не показвате топки, че можете да управлявате Пловдив.

Сериозно ли смятате, че Альоша не е важен въпрос? Господа, това е фундаментален въпрос. Защото един град се развива не само само с нови улици и жилищни комплекси, офис сгради, паркове и детски площадки. Духът и ценностите, трупани през вековете, са онзи темел, който никакъв шмайзер не може да погази. Първо тях трябва да опазим, преди да говорите за фалита на Пловдив. И не ви ли прави впечатление, че с Альоша над главите Пловдив отдавна е фалирал.

Погрешно ли сме подредили ценностите, пред които се кланяме? Или пък това е естественият им ред – Альоша най-отгоре, Левски най-долу. Кажете го ясно!

Паметник на един окупатор продължава да ни държи в плен и вие твърдите, че това е маловажен въпрос. Ами майната ви тогава!

Иначе е много лесно пред камерите да се кълнете в българските икони и да следвате ценностите им, а в същото време да подпирате шмайзера.

Вие, господа кандидати, дори нямате смелост да кажете дали сте срутили Альоша поне в душите си. Умрели сте от страх, а искате да управлявате.

Изправете се малко и стига сте усуквали с приказки какво искали пловдивчани. Вие какво искате, нали вас ще избираме? Иначе вече сте се провалили, дори и да ви изберат.

Виж коментарите (24)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).