ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Хората пак по улиците, а "протестните партии" ги няма – вече в ковчезите от миналото лято
Автор: Любомир Минчев 17:29 / 30.08.2021Коментари (3)5434
©
Очевидно вървим към локдаун – частичен или пълен. Доклад с възможните мерки е в министерството на  здравеопазването и се чака конкретно решение. Това развитие на ситуацията изкара на улицата отрядите на Мангъров – днес в София, утре и в други градове. Протестите са срещу евентуалните мерки и за свобода на бизнеса.

В същото време Ръжево Конаре е блокирано от протестиращи фермери, на които за една вечер градушката им отне всичко. Там зрее бунт, който настоява за адекватни мерки.

Какво мислят "протестните партии“? Да не би вече да са в ковчезите, които сковаха миналото лято. Логично е да са там след поредната им катастрофа в Народното събрание. Бяха против Борисов и Гешев, защото така искали хората. А днес какво искат хората в София, Варна, Пловдив, Ръжево Конаре. Защо не ги питат.

Дали са прави или не, но хората протестират. А в парламента има една група хора, които се нахраниха здраво от протестите – и политически, и всякак. Изглежда са преяли, тъй като изобщо не се чуват и нямат никакво желание да се затичат при хората, както през лятото на миналата година.

Какво се е случило с т.н. "протестни партии“, че не са на улицата? Чувствителност за хорските проблеми ли загубиха или никога не са я имали? Само Борисов и Гешев ли ги интересуват или "дневния ред на хората“, както обича да казва Мая Манолова. А къде е Мая сега, къде са Бабикян, Хаджигенов?

Защото дневният ред е да отхвърлим ли мерките или да ги приемем, да спасяваме бизнеса или да го оставим на произвола на съдбата. Да направим ли нещо за фермерите от Ръжево Конаре или само да ги питаме къде са им застраховките?

Защото няма вдигнат юмрук. Защото една градушка не може да се мери с Борисов и Гешев. Защото дневният ред за "партиите на протеста“ е изчерпан с влизане в парламента и битка за няколко министерски поста. Той е изчерпан и заради явната им непригодност да управляват.

"Протестните партии“ убиха протеста от 2020-а. Как сега да се появят начело на нов – рискуват да бъдат заринати от вмирисана риба – онази от миналото лято. Къде по-лесно е да тичаш бос из парламента като Мая – като част от "дневния ред на хората“. Тези сега по улиците са други хора.  

Още интересни местни и политически анализи може да четете в ZaPlovdiv.bg! 


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А къде е Славчо в статията? Суверена му го търси. Нали все суверена му е в устата. Ама не отива при суверена на полето при градушката. Няма го и при други протестиращи.
0
 
 
Тези всичките на снимките са мангалите в България а както знам те не обичат да спазват законите и правилата в България за тях това е дискриминация колко жалко ще заради тях страдаме ние нормалните интелигентни българи.
0
 
 
Политиците посегнат ли на хляба на хората става страшно! Кунчев, Кантарджиев, докторчета, професорчета и разни математичета да дават заявка за охрана от НСО!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: