Доколко може да пожълтее Здравко Димитров и какво следва от това?

Автор: Любомир Минчев
Коментари (36)
16:26 / 21.01.2021
14081
Доколко е възможно да пожълтее кметът Здравко Димитров и до каква степен оцветяването му ще окаже влияние върху неговото кметуване. Запалянковците на Локо са категорични, че това е опасно за фенския мир в Пловдив. Заплашват и с протестни действия – веднъж вече го направиха, ако общината купи и седалките за новия стадион на Ботев.

Колегите им в жълто не коментират темата, искат само "Колежа“ да се вдигне по-бързо и не се вълнуват колко голям ботевист е Здравко Димитров. Но нямат нищо против, разбира се.

Кметът има право на клубни пристрастия, има право и да ги изрази. Той го е направил по такъв начин, че да няма никакви съмнения. И какво от това?

На пръв поглед не бива да има никакъв проблем – голяма работа, че кметът подкрепял един отбор. Но институционалното говорене по темата може да създаде напрежение и очевидно го създава. В центъра на игрището на стадион "Ботев“ Здравко Димитров каза – като кмет на Пловдив, че е стъпил на родна земя. Ако се намира на игрището в "Лаута", би трябвало да каже, че е на враждебна територия – като един истински ботевист. Няма да каже, разбира се, но изтърваната реплика на "Колежа“ приляга на един обикновен жълто-черен запалянко, а Здравко Димитров е кмет.

Затова Крушарски по попита дали е кмет само на жълтото в този град и намекна за изборни гласове. Крушарски искаше да каже, че футболните агитки могат всичко - да блокират Народното събрание, да набият когото трябва, да протестират срещу каквото трябва. Затова те се ползват със специални преференции от политиците.

Заради заслугите си агитките получават и подаръци. Обикновено се случва преди избори или когато трябва да се свърши друга много сериозна  работа. В изборна година Общинският съвет в Пловдив е отпускал 200 000 лева за билети за привържениците на Ботев и Локомотив. За по-предни избори и по 300 000. Това са стари, но харесвани филми. И тези сцени се разиграва под лозунга “Да помогнем на спорта".

Сега играта е със стадионите и базите. Крушарски не е вчерашен и неслучайно говори за избори. Здравко Димитров също не е вчерашен и трябва да знае какво приказва преди избори.

Виж коментарите (36)

Още по темата (801):
26.04.2024 Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
25.04.2024 Красиви кадри от "Колежа"! "Жълто-черният" дом вече е покрит, краят на етап 1 е много близо
16.04.2024 Строителите на стадион "Христо Ботев": Все по-близо до финала!
15.04.2024 Мъри: Стадионът на Ботев е правен като по трудово обучение, на Локо - същата работа
09.04.2024 Историческо! Култов надпис се завърна на стадион "Христо Ботев"
08.04.2024 Красота от птичи поглед: "Колежа" е все по-близо до финала на етап 1!
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).