ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Явор Божанков, БСП: Показахме, че можем да управляваме и че си държим на обещанията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:18 / 18.09.2022Коментари (0)1308
©
“Различното в тази кампания е, че преди говорихме в само бъдеще време - какво ще направим. В тази кампания отчитаме свършената работа. Казахме, вдигаме пенсиите - вдигнахме ги. Казахме, безплатни детски градини - факт са. Казахме, че младите семейства ще бъдат облекчени - има необлагаем минимум 600 лв. за едно дете, 1200 лв. за две деца." Това заяви водачът на листата на “БСП за България" във Велико Търново Явор Божанков в предаването “Актуално от деня" по БСТВ, съобщават от пресцентъра партията. 

По неговите думи след изборите трябва да има правителство, което да не допуска грешките отпреди, а именно повече да не допуска зависими от ГЕРБ формации във властта и да се довърши борбата с корупцията. “Затворихме спецсъдилищата, но не ни остана време за КПКОНПИ. Трябва да започнем още от първия ден", подчерта Божанков.

“Оттук нататък ни очакват само коалиционни управления и този, който може да комуникира с всички ,а аз смятам, че ние сме такива, той има капацитет да управлява България", отбеляза кандидатът за народен представител.

Той даде пример с пенсиите. “Доскоро това беше тема само на БСП. Сега в кампанията партиите говорят за пенсии и безплатни детски градини. Това е наша политика, която изработихме, защитихме, финансирахме, предложихме и беше приета. Но трябва да отчетем, че това всъщност е нашият успех - убеждавайки другите партии да подкрепят наши политики и правейки нашите теми национални теми. Това е пътят напред", обясни Явор Божанков. 

“Съдебната реформа и нашата основна тема, социалната политика, са свързани", каза още той, като разясни: “Разкритията на Нинова, която тя направи като министър, свързани с ремонтите на язовири - 400 млн. лв. похарчени за един ремонтиран язовир. Факти и документи - изпратени до прокуратурата, впоследствие засекретени там. Представете си колко социални политики могат да се случат с 400 млн. Примерите за разхищенията на Борисов са много, но те блокират в прокуратурата. Ето защо сме длъжни да променим нейната структура, начин на функциониране и да направим антикорупционен орган, който работи реално."

По думите на Явор Божанков има опит на ГЕРБ, ДПС, “Възраждане" и “Има такъв народ", с участието на служебния кабинет, да се принесе стария модел на управление в един редовен кабинет под формата на експертен кабинет или кабинет на националното спасение. “Нашата задача е да не допускаме ГЕРБ повече във властта", категоричен бе той.

Водачът на листата на левицата във Велико Търново посочи, че се тиражира манипулация, че няма смисъл да се гласува и че ще има нови предсрочни избори. “Но ГЕРБ сега се мобилизират и има риск, ако хората се поддадат на манипулацията, да стане това, срещу което се борихме - да се върнат на власт", предупреди Божанков и сподели посланието си към всеки един избирател: “Гласувай, всичко зависи от теб."

“Гласувайте за “БСП за България" с номер 28, защото знаем как се управлява държава. Защото можем и защото показахме, че си държим на обещанията", призова в заключение Явор Божанков.


Още по темата: общо новини по темата: 981
22.02.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
14.11.2022 »
предишна страница [ 1/164 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: