ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Всеки десети българин върти любов в службата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:41 / 12.10.2015Коментари (4)2383
©
Българите имат добро самочувствие относно външния си вид и се имат за чаровници. А две трети от тях твърдят, че имат и щастлив сексуален живот. Една трета смятат изневярата за нещо приемливо. Едва 10 процента от запитаните признават за интимни отношения с колега. 18% имат познат гей.

Това са част от изводите от втората част данни от специалното изследване на "Галъп интернешънъл болкан", проведено по поръчка на списание "Жената днес" по повод 70-ата годишнина на списанието. 

Изследването е проведено сред 1002 респонденти лице в лице между 11 и 17 септември. Реализирано е от "Галъп интернешънъл болкан" и е възложено и финансирано от списание "Жената днес".

Българинът твърди, че харчи по 26 лв. месечно за козметика и козметични процедури. Най-чувствителният дял - една трета от българите - харчат до 10 лв. или въобще не харчат.

Данните показват и очаквана разлика между мъже и жени. Когато става дума за козметика и козметични процедури - мъжете се ограничават с разходи до 22 лв. месечно, а жените - с 30.

Цяла една трета от мъжете всъщност не знаят колко харчат. Това може и да се дължи на по-второстепенното значение, което козметиката има в нагласите им или пък на факта, че не мъжете купуват козметичните продукти в домакинството. Или пък - че такива пари не се харчат въобще.

Най-много пари за козметика на месец се харчат във възрастовата група 46-55 г. Това е и възрастта, в която обикновено се печелят най-много пари.

Мъжете обаче харчат повече от жените за спорт и фитнес - по 14 лв. месечно срещу 10 лв.при жените. Все още спортът остава мъжка територия. И тук огромен е делът на харчещите до 10 лв.или нехарчещите - близо 80%. Най-активна е възрастовата група 36-45 г.

Близо 15 на сто от мъжете не могат да определят колко точно пари харчат за спорт и фитнес. В този процент може да се крие фактът, че част от тях всъщност не спортуват в такава степен, но пък предпочитат да кажат, че спортуват. 

Не са за пренебрегване и допълнителните разходи около спортуването, които невинаги могат да се отчетат. Или пък просто семейните бюджети се наглеждат повече от страна на жените и въпросите за здравето и красотата са най-вече техен ресор.

С или без много харчове за козметика и спорт, на българите явно не им липсва самочувствие по отношение на външния вид - 46% казват "да" на твърдението "Повечето хора смятат, че съм чаровник/чаровница". Закономерно, дяловете намаляват с увеличаване на възрастта.

Сходна е логиката и по отношение на сексуалния живот. 60% споделят, че имат щастлив сексуален живот срещу едва 19%, които казват обратното.

Разбира се, трябва да се има предвид, че зад "щастлив сексуален живот" няма универсално определение и интерпретациите могат да бъдат крайно разнообразни.

Само че ако за собственото си очарование мъже и жени са единодушни, относно секса жените остават по-разочаровани. Няма как да знаем дали в действителност сексуалният живот на попитаните е щастлив, но вероятно те и не държат да споделят нещо друго. 

Особено мъжете - ако при тях петнайсетина процента казват "не е щастлив", при жените този дял е с десетина пункта по-висок. За отбелязване е и "престижността" на отговора при мъжете, както и вероятно по-целомъдреното разбиране за женската роля, предполагаемо по-емоционалното разбиране за сексуалния живот сред жените и т.н.

Всички тези фактори проличават и в данните за интимните връзки на работното място. 17% от мъжете казват "да", а при жените този дял е 5%. В отговорите влияе и степента на престижност. 

Закономерно, хората между 18 и 25 г. в най-голям дял отговарят положително на този въпрос. Общо: 11% казват, че са имали такава връзка, 83% - че не са имали, а останалите не знаят какво да кажат или не искат да се издадат.

Ако отговорите на тези въпроси се анализират през етническата принадлежност (и свързаната с нея религиозна принадлежност), данните показват, че сред определящите се като турци положителен отговор на този въпрос почти не се регистрира, докато сред българите една десета отговарят с "да". 

Разбира се, във въпроса за интимни връзки на работното място, трябва да се имат и степените на безработица в различните общности.

Една трета от попитаните споделят мнението, че в наши дни изневярата е нещо приемливо. Над половината обаче са на обратното мнение.И тук делът на безкритичните е по-висок при мъжете. А когато някой определя нещо като приемливо в обществото, индиректно отговаря и за себе си. 

Очаквано, по младите са по-склонни да се съгласят, че изневярата е приемлива, за разлика от по-възрастните -социализирани в други ценности и разбирания.

Индиректен подход беше избран и към друга деликатна тема: нетрадиционната сексуалност. 18% от българите твърдят, че познават гей или лесбийка. 

Сред тези между 18 и 25-годишна възраст делът на познаващите достига до една трета. В столицата е най-голям делът на отговорилите утвърдително на това твърдение.И тук, заедно със смяната на поколенията, се наблюдава и преосмисляне на традиционни ценности. 

Процесът на обществена промяна е свързан и с намаляваща роля на обичайните авторитети в общностния и религиозния морал.Макар и бавно, българите вървят по стъпките на останалите либерални западни общества.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Променете заглавието-"Българинът все по-развратен",то да беше само,в службата.Никой не се свени"да си поиска"и никой не си и помисля,да отказва.
0
 
 
Когато става дума за козметика и козметични процедури - мъжете се ограничават с разходи до 22 лв. месечно, а жените - с 30.....Това приемам за оптимистична новина, на фона на все по-често срещаните мъже с вежди, които са по-добре оформени от тези на жените. За качеството на епилация да не говорим - жените са вече трайни аутсайдери.
на 12.10.2015 г.
+2
 
 
Където си вадиш хляба, друго не трябва да вадиш!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: