ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Владимир Тодоров: 700 души са загинали при катастрофи тази година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:10 / 22.12.2015Коментари (1)1596
© Plovdiv24.bg
Близо 700 души са загинали при катастрофи тази година. Това каза за "Фокус" - Варна Владимир Тодоров председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи (БАПК). 

"Тази негативна тенденция се запазва вече трета година. Това се дължи в общи линии на недостатъчните мерки, които се предлагат и не доброто законодателство, което съществува в момента в България. 

700 семейства на тази Коледа ще имат един празен стол, на който техен близък няма да седне и тези семейства няма да празнуват. Покрай тях има още поне 10 пъти по толкова като това са техни близки и приятели, които ще страдат", посочи Тодоров. 

По думите му, по време на официалните празници като се тръгне на дълъг път, има няколко основни правила, които е добре да се спазват.

"На първо място е добре да сме със зимни гуми, трябва да бъдем с изправни почистващи системи на автомобила. Това означава, че чистачки, зимна течност за чистачки и парно, трябва да работят. Другият съвет, който е много важен тъй като температурите падат под 0 градуса има участъци, които са заледени, на тези места да не се удря рязко спирачка и преди тях скоростта да се намали", каза Владимир Тодоров. 

Друг съвет, който даде експертът и който е важен е да се спазва дистанция между превозните средства и автомобилът да го управлява най-опитният водач. 

"Всички в него трябва да бъдат с предпазни колани не само тези на предните седалки, но и тези на задните. Предметите, които превозваме тъй като сега се пренасят такива, те да бъдат добре закрепени, да няма поставени на задните стъкла кутии, кашони или други предмети, които при рязко спиране могат да ударят водача," допълни Владимир Тодоров.

Председателят коментира още, че когато има мъгла е добре да се пускат ако има и допълнителни фарове за нея. "Трябва да бъдем изключително внимателни към пешеходците особено към възрастните хора тъй като те са с по-бавна преценка, реакции, не преценяват добре разстояния особено в малките населени места, където се движат с тъмни дрехи и по платното", каза Тодоров.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 23.12.2015 г.
0
 
 
За съжаление статистиката и цифрите са ужасни, а това ще е така до къто не бъдат поставени камери за скорост и до къто не се върнат орязаните правомощия на униформените полицаи, а именно контрол по безопасността на движението и санкционирането на нарушителите. Колкото до корупцията на пътя, нека да бъдат осъдени няколко корумпирани ченгета и нещата ще се оправят....., друг начин няма.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: