ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ваня Джаферович изригна: Aд, безумие и тотална анархия! Що за малоумщина?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:07 / 17.11.2021Коментари (1)19776
© Фейсбук
Бившият футболист Ваня Джаферович разказа за премеждията, през които семейството му е преминало, завръщайки се в България от родната му Хърватия. 

"Aд, безумие и тотална анархия! Що за малоумщина? Наистина не мога да повярвам колко неадекватен министър на здравеопазването, както и хората около него, имаме в момента", пише победителят от "Сървайвър" във "Фейсбук", изразявайки недоволството си от мерките, въведени от Стойчо Кацаров.  

Целият разказ на Джаферович за преживяното: 

"Прибираме се с Жени и децата от Хърватска днес. Бяхме една седмица там, за да видим майка ми, тя да се нарадва на  Леа и Бо, както и да свършим някои неща. Обаждаме се преди заминаването ни на какви ли не министерства, за да сме сигурни какви документи ни трябват. И двамата сме ваксинирани, даже сме го и преболедували.

Казват ни, че ни трябва сертификат и нищо друго. В Хърватска всичко беше наред, сканираха ни сертификатите, но на връщане ад, безумие и тотална анархия.

Само да вметна, че в Хърватска 70 процента от населението е с ваксина, имат доста нови случаи на ден, но повече от сто процента по-малко починали на ден от България. 

Пристигаме ние, а на летището опънати едни маси и проверяват нещо. Маски не се носят, записва се нещо уж, абе положението е каменната ера. Идва ред на нас и аз давам сертификати (поглеждат се, но не се сканират) и очаквам, че всичко е наред. 

Но те ми искат и PCR тест. Аз казвам, че имаме сертификат и че в Хърватска сме минали с него. Не можело, казват ми. Трябвало и сертификат и PCR. 

“Каква е логиката?" - питам аз. 

“Така е наредил министъра! Идвате от червената зона" - отговарят ми.

Няма значение,  че ние сме тъмно, мръсно кафява зона вече, и че умират по 300 човека на ден, 20 процента са ваксинирани (от които половината с фалшив сертификат), а аз идвам от държава на Европейския съюз, където всички са ваксинирани, а и ние с Жени включително.

“Разбирате ли, колко е безумно това нещо? Никъде в Европа не искат PCR, ако си ваксиниран, евентуално се налага някъде да се направи антиген тест, а ние тук сме решили да се правим на много стриктни и отговорни или просто да пълним касата на бюджета", констатирам аз.

“Така е написано в наредбата, разпишете се тук, трябва да си направите PCR тест в срок от 24 часа. Ако резултатите не са готови до тогава сте в карантина, докато не ги получите", отвръщат ми.

Що за малоумщина е това? Бях решил да не пиша нищо във връзка с мерките и ваксините, но наистина не мога да повярвам, колко неадекватен министър на здравеопазването, както и хората около него, имаме в момента. То даже е жалко, нелепо и тъжно.

Хора, които не знаят какво правят и къде се намират, а са сложени на такава позиция, която изисква сериозни знания и познания. Сещам се за онези PR кампании с подаряването на часовниците, тъпите им колажи и си мисля само… Господ да ни е на помощ.

Дано резултатите на PCR теста да излязат до утре. Ако не са готови, ще съм в карантина... до тогава ще си джиткам и ще правя каквото си искам. Такъв бил закона…".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Прав е защо след като има сертификат му искат и PCR тест няма логика по цяла европа се пътува с този сертификат свободно ние тук трябва да извадим някой лев ,но за чия сметка като искаш тест държавата да го поемеима всички документи момчето нито го познавам нито ми е роднина ,но е прав.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: