ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
ВМРО: БСП капитулира пред циганската наглост
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:53 / 25.06.2013Коментари (9)2732
Новосформираното правителство, съставено от БСП, ДПС и подкрепено от "Атака", категорично показа, че не е експертно. Първите стъпки на Народното събрание и настоящия Министерски съвет доказаха, че не трябва да получат и един ден толеранс. 

Това е позицията на ВМРО - Българско национално движение по повод искането за налагане на мораториум върху заповедите за премахване на незаконни строежи. 

От ВМРО определят мораториума като тотална капитулация на БСП пред циганската наглост, акт който руши законността, дискредитира администрацията и съда и създава у цели групи от хора чувството за безнаказаност и слободия.

Вижда се, че управляващите директно защитават интереса на нарушителите, стимулират незаконното циганско строителство и подкрепят гражданите, които живеят единствено от социални помощи и социални плащания. 

Вносителите на въпросния мораториум посочват, че това се отнася за "единствено жилище". Искрено се учудваме от правната им некомпетентност - нещо, което е незаконно няма как да бъде определено, квалифицирано като жилищна постройка. Най-малкото и да е посочено за такова, в него не може да се живее, защото не отговаря на елементарни условия, посочват юристите на ВМРО. 

Въпросният мораториум е в разрез с всякаква инженерна, архитектурна и правна логика. Нещо повече - той е против тази логика и създава условия за непрекъснат бум и компромиси. Държавата дискриминира и с усърдие преследва българските семейства, които са си остъклили балконите или са си ремонтирали оградите на дворовете. За тях този мораториум обаче няма да важи.

Днес по темата се проведе и пресконференция в Перник. Незаконните цигански постройки в Трън все още не са премахнати, какъвто ангажимент пое кметът Станислав Николов. От ВМРО са убедени, че десетките "жилища" в циганското гето чакат приемането на мораториума и ще останат непокътнати.

ВМРО се противопоставя и на следващата стъпка, огласена от БСП - промяна на подробните устройствени планове, което ще даде възможност да узаконят с една поправка в Закона за устройство на територията всичко "заварено". Следим с отвращение как в името на няколко стотин хиляди цигански гласа БСП е готова да срине държавата.

ВМРО предлага различна концепция за устройството на територията, строителството и контрола на процеса.
1. Промяна в метода, процедурата на приемане на общите и подробните устройствени планове;
2. Законови минимуми от зелени площи по квартали, за да бъде обърнат процеса на тотално бетониране на градовете;
3. Връщане на контролните функции на ДНСК, респективно и на регионалните ù служби, с цел прекратяване на корупционната среда и липса на каквато и да е възможност за външно ведомствен контрол, който е гаранция за прозрачност, яснота и законосъобразност.
4. Законови срокове за изграждане на комуникациите след въвеждане в експлоатация на строителните обекти.
5. Опростяване на процедурите при електроснабдяването и водоснабдяването на обектите, които следва да бъдат въведени в експлоатация. 

Декларация, аргументираща несъгласието с мораториума, ще бъде изпратена до двете политически сили, получили най-висока подкрепа на последните парламентарни избори - ГЕРБ и БСП.


Още по темата: общо новини по темата: 4
14.06.2013 »
13.06.2013 »
12.06.2013 »
11.06.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
Те си държат на избирателите. Кого би могъл да манипулираш по-лесно?
+7
 
 
Бесепарите са заедно с циганската мафия и всички страдат.те са и слуги на депесарите В нашия град навремето им дадоха апартаменти и те пак избягаха в колибите.Закони , закони нищо друго.
+4
 
 
Нека да не се заблуждаваме Тук става въпрос за узаконяване на големите богаташки палати. А циганските колиби ,така или иначе не могат да ги бутнат, заради съмнителни и глупави оправдания. Та, какво пречи да ги узаконим? Така хем печелим избиратели, хем си узаконяваме палатите!
+1
 
 
а на хорта в несебар им бутнаха полвоната ка6ти
+4
 
 
с озаконяването на незаконните постройки ще бъдат озаконени незаконните хотели, вили и други частни постройки - собственост на управляващата върхушка. ако "жилищата" на циганите не са годни за живеене - то държавата ще се наеме да им построи.
+10
 
 
ами гласувайте бе българи,така ще се намали влиянието на ромското население,ама понеже и ние сме толкова грамотни, че неможем една елементарна сметка да направим....после се оплакваме,гласувайте за ,който и да е и вота им ще стане с по-малко влияние...!!!!
+6
 
 
Че те всички партии от години узаконяват ромски къщи заради гласовете на "Грамотните" чеда - ТАКА СЕ ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ В БГ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спортен риболов
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: