Трифонов: Майната им на достойнството и националното самочувствие!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:26 / 24.06.2022
2427
Току-що "Продължаваме Промяната", ГЕРБ, ДБ и ДПС приеха френското предложение за Северна Македония. И какво стана сега - имаме нова коалиция. Това е направо сюрреалистично. Буквално до вчера, за Кирил Петков от "Продължаваме промяната" и за Христо Иванов от ДБ, да общуват с ГЕРБ и ДПС беше невъзможно и моделът "ГЕРБ и ДПС" трябваше да бъде изчистен от лицето на политическия живот в България. А днес Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски и Бойко Борисов са прегърнати.

Прегърнати са заедно за България, за да махнат ветото над Северна Македония, защото така е предложила Франция. Тези думи на Слави Трифонов от трибуната на Народното събрание изчете Тошко Йорданов, след като парламентът даде мандат на кабинета да одобри френското предложение за РСМ. Малко по-късно коментарът на лидера на ИТН се появи и на официалната му страница във Фейсбук.

"И човешките права на българите в Македония, и фактът, че не признаваме така наречения "македонски език", и езикът на омразата срещу българите - това не е важно. Важно е да сме по-тихи от водата и по-ниски от тревата, за да не разсърдим Великите сили. Както винаги. Майната им на достойнството и националното самочувствие. Такъв е животът. В такива сложни времена живеем и явно всеки трябва да решава сам за себе си. Аз моето решение го взех и днес стана ясно защо", отбелязва Трифонов.

И допълва: "P.S. Темата Северна Македония беше обявена като "червена линия" за БСП. Днес БСП преглътнаха своята "червена линия", гласуваха "въздържали се" и предадоха българския национален интерес. "Червената линия" или власт на всяка цена, г-жо Нинова? И вие направихте своя избор".

Виж коментарите (1)

Още по темата (975):
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Костадин Филипов: Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
24.10.2023 В Северна Македония: България е заплаха, а Сърбия - приятел
15.10.2023 Полицията в РСМ задържа нападателя на фен на "Левски"
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).