ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Тийнейджъри търсиха труп в изоставена сграда
Автор: Пламена Николова 12:07 / 25.10.2021Коментари (7)2188
Младежи търсят приключения и "находки" в изоставени сгради във Варна, научи Varna24.bg от свои източници.

Тийнейджърите обикаляли най-често във вилните зони и местности или в изоставени рушащи се къщи из Варна с идеята да попаднат на нещо вълнуващо.

При последният случай група от десетина деца решили да проверят какво се случва зад стените на бившите поделения до строителен хипермаркет "Алати", като идеята дошла след информация от връстници, че там преди година бил намерен труп на клошар. Затова решили да проверят дали отново няма да попаднат на подобна зловеща находка.

Младежите нахлули в изоставената и рушаща се база, където обаче нарушили спокойствието на самонастанил се бездомник. Той от своя страна повикал полиция и се оплакал от буйната група, която вдигала шум по етажите.

Униформените, които се отзовали светкавично на мястото, предупредили младежите незабавно да напуснат опасните постройки и се заканили, че ако бъдат засечени пак на места, където не е редно да бъдат, ще бъдат уведомени родителите им. 

Вместо да си тръгнат, обаче, хлапетата се върнали, за да си правят селфита в разпадащата се постройка, при което се стигнало до саморазправа с мъжа, повикал органите на реда. 

Децата обяснили, че искат да снимат стар танк и да открият стара пушка, за която някой им бил споделил, че все още стои в някогашните поделения.

Единствената добра новина е, че никой от дръзките "изследователи" не е пострадал при рискованите обиколки из базата. 

Все още няма яснота какво точно ще бъде изградено на мястото на старото военно подоление, за което Varna24.bg не веднъж информира.

Неотдавна беше открадната дори металната ограда, която макар и символично преграждаше достъпа до вътрешността на терена. До момента няма официална информация за плановете относно имота.

Ето какво сподели за медията ни преди 5 години бившият областен управител на Варна Стоян Пасев:

"Държавата прехвърли на Варна бившите военни поделения, разположени върху 54 декара в местност "Планова". Разговаряхме доста с военния министър в оставка Николай Ненчев, тъй като поделението първоначално беше обявено за продан. Цената, на която беше заприходено в баланса на министерството на отбраната беше 13,5 млн.лв. Тя се оказа непосилна за инвеститорите. Цената беше завишена заради наличието на няколко сгради на груб строеж. Впоследствие се оказа, че те са негодни за довършване в този си вид. По-ниската, триетажна постройка, може да влезе в употреба веднага, тъй като там според конструктивното становище, което излезе, сградата става за довършване. Останалите сгради на по 5-6 етажа според експертизата са негодни и трябва да бъдат съборени", обясни областния управител.

За настоящия имот бившето Министерство на отбраната още при предни правителства е изготвило на идейна фаза проект за жилищно строителство. Проектът е минал няколко съгласовки, но така и не е издадено разрешение за строеж. Общата жилищна площ на обекта е 16 000 кв.м, което е приблизително за коооперация със 7 входа.

"Идеята е, тъй като Жилфонд е изчерпан, а има много нуждаещи се бездомни варненци, да се построят жилища за обезщетение на общината с ведомствени апартаменти. Вече местната администрация може да борави с парцела по начин, по който намери за добре. Важен е и фактът, че всички поделения, които общината получи, са с изградена инфраструктура, т.е. с прекарани ток, вода, канализация, което е голям плюс, тъй като няма да се инвестира в тази насока.

Тепърва местната управа ще реши как точно ще бъде организирана процедурата по изграждането на новия комплекс. Според областния управител има няколко варианта. Първия е публично-частно партньорство, втория е терена да бъде разбит на парцели и по отделно да се мисли за всеки от тях, а третият със собствени средства или с пари по европесйки програми, общината сама да изгради новото жилищно строителство", коментира през 2016 г. Стоян Пасев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.10.2021 г.
0
 
 
Там съм служил като войник. Здрави хубави сгради унищожиха ги за нула време, вместо да ги използват за нещо по добро.Жалко!
Aнонимен
на 26.10.2021 г.
0
 
 
Не мога да разбера какъв е проблема значи кошарите и мангалите могат да живеят там а ние не можем да идем да си направим една снимка и да си за минем е*ахти чудото
Aнонимен
на 26.10.2021 г.
0
 
 
Това с телефоните идва от малоумна родители
0
 
 
Днешните младежи само тъпотии ги интересуват !!!
0
 
 
За съжаление и при внука на леля ми не е добре положението-той е на 11 години,стои си само на смартфона ,всички деца са така,стоят си само на телефоните !
Aнонимен
на 25.10.2021 г.
+1
 
 
Малоумни Пишлемета те за Учене немислят само за Тъпотии им е в Главата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: