ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Стойнев от БСП: Благодарение на Корнелия Нинова спасихме Народното събрание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 30.10.2022Коментари (0)1392
©
"Истинската зима все още не е започнала и наистина имаме притеснения. Вярно е, че тук конкретният ефект е връзката ни с Азербайджан и природния газ, който внасяме. Разбира се тръжните процедури, както и успокояването на международните пазари. Това е добре, но дали ще продължи този тренд – не се наемам да кажа, но ще се надявам наистина да запазим едни поносими цени на природния газ. Защото в него е включена и цената на топлоенергията. Засега очакванията са цената на топлоенергията да се увеличи с 40%. Няма как тя да намалее, защото цената е при 120 лв. на мегаватчас.“ Това заяви народният представител от "БСП за България“ Драгомир Стойнев в ефира на NovaNews.

По думите му България има срок до края на 25-та година за битовите потребители да излязат на либерализирания пазар. "От началото на следващата година до края на 23-та трябва да се предприемат подобни стъпки. България е единствената държава, в която битовите потребители още са на регулирания пазар – от всички членки на ЕС. Рано или късно подобни стъпки трябва да се направят, но ние все още не сме готови. Няма информационна кампания. Ние от БСП ясно заявихме нашите притеснения, че българските домакинства все още не са готови“, добави Стойнев.

Социалистът твърди, че по отношение на Плана за възстановяване и устойчивост има още много неща, които трябва да се преразгледат. "Примерно ние сме заложили в него до 26-та година 40% от въглеродните емисии на ТЕЦ-овете да намалеят. Това е невъзможно. Ние трябва да го договорим до 2030-та година. В Брюксел също са гъвкави и разбират проблемите на отделните държави. Все пак в нашата страна ние в продължение на 1 година си играем на избори. Има доста неща по Плана за възстановяване, които могат да бъдат предоговорени. Този първи транш от 2.6 млрд. лева няма нищо общо с тези поети ангажименти. Но оттук нататък има доста въпросителни, които трябва да бъдат решени от българския парламент“, каза още той. Стойнев посочи, че ако парламентът излезе с такова становище, то правителството е длъжно да се съобрази.

"Темата за диверсификацията на доставките на ядреното гориво е такава, с която не трябва да се бърза. Ние трябва да имаме диверсификация, но трябва и да сме сигурни, че това ядрено гориво е съвместимо с руските мощности, които имаме. Затова трябва да се получи нужния лиценз от Агенция за ядрено регулиране, който все ще го нямаме. Подкрепям процедурите за облекчаване на изграждане на ВЕИ и в предишния парламент ние облекчихме доста режима, за да може бизнесът да може да изгражда мощности за собствени нужди, без да се включва в мрежата“, коментира той енергийните теми свързани с диверсификацията на ядрено гориво и улесненото изграждане на ВЕИ за нуждите на бизнеса.

Народният представител от левицата обясни, че БСП е за връщането на хартиената бюлетина, защото нейната липса е попречила на много хора да упражнят своето право на глас. "За мен е важно всеки един български гражданин да упражни правото си на избор. Няма нищо лошо в това да бъде и хартия, и машина“, той.

Според него няма политик, който да не желае България да има правителство. "Всяка една парламентарна група гони своите тяснопартийни политически интереси. Въпросът тук е готови ли са тези политически сили да направят крачка назад в името на обществения интерес. Благодарение на парламентарната ни група и разбира се на Корнелия Нинова – ние направихме крачка назад в името на обществения интерес и спасихме Народното събрание“, завърши Стойнев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: