ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Стефан Тафров за изказването на Митрофанова: Очаквам правителството и МВнР да защитят суверенитета на България
Автор: Рени Томович 08:10 / 26.04.2023Коментари (15)2882
©
Изказването на посланик Митрофанова не е опит за намеса, това е намеса, груба намеса във вътрешните работи на България. Това каза в аудиокаста "Това е България“ на "Фокус“ Стефан Тафров, бивш постоянен представител на България в ООН и посланик в Италия, Великобритания и Франция.

"Митрофанова, не я наричам посланик, защото тя не се държи като посланик, нарушава основни правила в поведението на дипломатите. Те не коментират вътрешната политика на България и подобно изказване във всяка друга страна би довело до нейното обявяване за "персона нон грата“, незабавно обявяване. В нашия случай МВнР реагира едва преди 4 дни по много мек начин. Аз се учудвам, че министър Милков лично е разговарял, изглежда, с Митрофанова, това е абсолютно недопустимо. Време е Митрофанова да напусне България, да бъде обявена за "персона нон грата“ след този скандал“.

В момента, в който една държава, това е елементарно, започне да позволява на чужди посланици да обясняват за кого биха гласували, тя е изгубила своя суверенитет, категоричен е Тафров. "Очаквам от МВнР и от правителството да защити суверенитета на България“.

Нито Херо Мустафа, нито никой друг американски посланик не е обяснявал за кого ще гласува в едни български избори, има огромна разлика, допълни Тафров.

Председателството на Съвета за сигурност на ООН се извършва на ротационен принцип по азбучен ред на страните-членки в момента, това е формален критерий, той няма как да бъде променен. Така Тафров коментира председателството на Съвета за сигурност на ООН от руския външен министър Сергей Лавров. "Така че председателството на Русия е абсурдно, абсурдна е темата, която те избраха за това заседание. Но важно е все пак в моменти на криза да има едно място, където постоянните членки си говорят и това все пак продължава да бъде Съветът за сигурност, колкото и диаметрално да са противоположни позициите“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Този индивид е а*ално зависим. Т.е.доказан пе***аст. Не давайте трибуна на такива. Те са зависими. Колкото до Стикса, той е а*ално податлив и психически неуравновесен хомосексуален глезльо.
0
 
 
А скапания европейски съюз не се ли намесва във вътрешните работи на страната? Тецовете пушели,казват ти какво и от къде да внасяш,каква политика да се води,и доклади пишат какво и как се развива. Ай сиктир с тея еврогеьове,да го духа европа. А който копнее за нея,границите са отворени, да заминава на "хубавото" .
0
 
 
Стиксе,Стиксееее,с този плесенясъл мозък ти и твоите подобия вкарахте в политиката този политически ибрикчия.Коцето Копейкин-продажно руско мекере на Путлерова хранилка
-4
 
 
Костадин Костадинов е единственият достоен политик! Има време да се изложи и Той, но в момента е единствената надежда за България...
0
 
 
Само за слепите и неискащите да видят е очевадна пълзящата рерусификация, на която е подложена страната ни. Да не плчем един ден като се събудим опять под руски ботуш. Тогава даже и копейките ще изтрезнеят и задрапат към Европа, ама ще е късно, изходните визи и местожителството ще им виснат на врата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: