ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Собственик на верига казина: Бизнесът ми е обречен на фалит
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:16 / 22.12.2023Коментари (3)17900
©
Бюджет 2024 и вдигането на таксите за лиценз за хазартни оператори предизвикаха редица реакции. Собственици на казина предупредиха, че бизнесът им е обречен на фалит.

След 1 януари догодина хазартните фирми ще трябва да плащат по-висока лицензионна такса, решиха депутатите. Размерът е вдигнат тройно и ще важи и за фирмите с платени лицензи. Така за Георги Петков, собственик на верига казина, сумата скача от 25 хиляди лева на 150 хил. лева догодина.

"Лицензът ми е издаден преди 3 месеца, за населени места над 500 хил. жители аз трябва да заплатя 150 000 лева, които не са планирани в инвестициите ми, когато получих лиценза. Това са непосилни такси, които се вземат при вече издадени разрешения и лицензи. Това значи, че те са издадени при едни условия, ти си ги спазил и в хода на този лиценз се променят условията и таксите", коментира той.

Държавата ще събере чрез таксите в бюджета допълнителни 200 млн. лева в бюджета, уточни министър Асен Василев.

"Няма да бъдат събрани тези пари, поради простата причина, че тези такси са непосилни за хазартните оператори, те просто няма как да ги заплатят и те ще предпочетат да се освободят от лицензите и да предпочетат да прекратят своя бизнес. Те не разполагат с тези пари накуп", поясни адвокатът в Сдружение на организаторите на хазартни игри и дейности - Кирил Груйчев.

Таксата беше внесена като предложение в план-сметката в последния, без да е съгласувана с хазартния бизнес, твърдят още засегнатите.

"Подобно нещо да се събират такси при вече издадени лицензи, никога не е обсъждано, това само по себе си е абсурдно", допълни Груйчев.

В позиция до медиите от Асоциация на игралната индустрия в България предлагат да се осигури възможност за разсрочено плащане на таксата за фирмите със заварените лицензи: "Предлагаме да бъде прецизиран срокът за тяхното заплащане от организатори на хазартни игри, получили лицензи преди влизането в сила на измененията в Закона за хазарта, като се даде възможност за тяхното пропорционално разсрочване, съобразено със срока до изтичането на съответния лиценз".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да фалират,народът се разболя с тези казина.По селата затварят училища,лекар няма,но във всяко село има казино.
0
 
 
Глупости, глупости, глупости!!! 150 000 лева! На година!!! Та това е нищо пред парите, които се печелят от хазарт, т.е. от манията на доста хора!!! Щели да фалират! Идеално!!! Така повече хора ще останат с пари в джобовете! Всъщност, ако в Лас Вегас 40% от залозите се разпределят между играчите, то %-тът в България е само.... 4%!!! Т.е. 96% остават за банката!!! А ако ми кажете, че все по-малко хора играят....то нещата са наред, но не мисля, че е така!
0
 
 
Ами фалирай. Какво произвеждаш ? Нещастници. И трупаш кинти. Ама сега ти бъркат в джоба и няма да оставя печалба ? Който му е терсене ,напуска бизнеса. Който може да плаща ,остава. За Василев сигурно е ясно какви са ви приходите ,тъй че му дреме за някой ,който щял да фалира. Пациенти има доста ,ще отидат при друг.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: