ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
След сигнал, министър Шишков проверява забавени плащания към фирма, ремонтирала пътища в Северна България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:12 / 14.09.2022Коментари (0)1481
© МРРБ
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще направи проверка и ще съдейства в рамките на допустимото по закон за разрешаване на проблем с приключването и отчитането на пътни ремонти, финансирани по Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014-2020 г. в Северна България. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков на среща с представители на синдикални организации в областта на пътното строителство, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

В срещата участваха и заместник-министрите Десислава Георгиева и Захари Христов, както и началникът на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Деляна Панайотова. Сред представителите на синдикатите бяха вицепрезидентът на КНСБ Даниела Алексиева, Марина Коларова, инж. Тодор Капитанов и Петя Стоянова от организацията на КНСБ във фирма "Автомагистрали - Черно море“ АД, председателят на Синдикат "Пътно дело", към Федерацията на независимите синдикати в България към КНСБ - Малина  Кованджиева и др.

От "Автомагистрали - Черно море“ АД алармираха министър Шишков, че заради неразбирателства между фирмата по строителен надзор и възложителя, компанията не може да получи средствата си за вече реализирани и готови обекти.

В рамките на срещата синдикатите и арх. Шишков обсъдиха и проблема със средствата, които държавата дължи за изпълнени пътни ремонти на строителните фирми. Регионалният министър отбеляза, че без работещо Народно събрание е невъзможно да бъдат разплатени оставащите 50% от сумите. "Съгласно решението на  предишния парламент бяха платени само половината от задълженията. Останалите плащания към фирмите ще се извършат след решение на Народното събрание и проверка на дейностите“, напомни арх. Шишков. Той коментира, че вероятно служебното правителство ще направи свои предложения по темата. "За съжаление, строителните фирми нямат вина, виновна е държавата, която е възлагала строителството по този безхаберен начин. В момента целият строителен бранш е потърпевш от безобразното възлагане на ремонтите“, подчерта още арх. Шишков.

"Работим по въпроса за увеличаване на заплатите на служителите на Агенция "Пътна инфраструктура“. Предстоят ни разговори с Министерството на финансите и смятам, че скоро ще имаме положително решение по казуса“. Това посочи министър Шишков, след като председателят на Синдикат “Пътно дело" към КНСБ Малина  Кованджиева, постави темата с ниските възнаграждения в системата на АПИ. Тя алармира, че пътни инженери и експерти работят за заплати от 1100 - 1200 лв., които са крайно недостатъчни. "Ниските възнаграждения са причина опитни служители да напускат агенцията, но и да не постъпват млади кадри“, коментира тя. Министърът отбеляза, че има вариант след преструктуриране на бюджета на МРРБ да се намери ресурс за повишение на заплатите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: