ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Слави призна с коя партия би влязъл в коалиция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:30 / 05.08.2020Коментари (15)123569
©
Телевизионният водещ и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов подкрепя протестите и твърди, че ако влезе в следващия парламент, коалиция на партията с ГЕРБ и ДПС е невъзможна. "Безусловна подкрепа към това, което се случва, и безусловна подкрепа към исканията на протестиращите, безусловна подкрепа към протеста като форма, която може да се смени правителството", е коментарът му, даден под отговор на въпрос от в. "Дневник". От думите на учиндолския телевизионер става ясно, че той е готов за коалиция с БСП, а вероятно и с Демократична България.

Той обясни, че "по-добра форма от демокрацията не е намерена като начин на общуване между нас. Ние сме парламентарна република и когато хората решат да си сменят парламента - ще го сменят. Какво означава "ние сме избрани законно". Законно сте избрани и законно ще бъдете свалени... Идват хората и казват "Не искаме повече". Позицията му е, че в момента България няма парламент: "Парламентаризмът е изпразнен от съдържание. Има един министър-председател, който си прави каквото си иска, и всякакви хора ходят и му се мазнят. Той отива и им казва какво да се случва на депутатите, представете си обратното." Докато коментира казва, че като гражданин подкрепя случващото се.

Според данните от проучване на "Алфа рисърч" по поръчка на "Дневник", ако изборите бяха тази неделя, "Има такъв народ" е на трета позиция сред заявилите, че ще гласуват - с резултат 18,8% спрямо БСП с 19,2%. В общата извадка (около 50% от българите още не са решили дали ще гласуват) партията е с 10,4% спрямо 10,2% на БСП. След извънреден вот в момента би имало фрагментиран парламент с шест или седем партии. За малко над 6% от българите Трифонов дори е възможен министър-председател, а около 9% виждат вариант за коалиция между "Има такъв народ" и "Демократична България" (най-висок %, но 60% нямат мнение по темата). 

Върнат на въпроса - възможна ли е коалиция с ГЕРБ, продължава - "когато човек казва нещо, то трябва да е изпълнено със съдържание. Казвам неща, които ще се случват впоследствие, и това е въпрос само на доверие. Абсурдно е да се коалираме с ГЕРБ, това е абсурдно. Просто е невъзможно. Как си представяте след толкова години в публичното пространство - аз да ви кажа това и после да се се случи нещо обратно, обаче го виждаме много често." На уточняващ въпрос - ще е възможно ли и той да не постъпи по същия начин пред възможностите на властта, Трифонов твърди, че е удовлетворил изкушенията си и се самоцитира, че "властта, парите и славата" са за този, който обективно не ги ще". Според него "човек, който се вкопчва в тези дяволи, е ужасно уязвим".

Другият въпрос е свързан с позиционирането на ДПС извън властта, дори като опозиция, но реално силно влияеща върху и възползваща се от всяко управление от години. И би ли съумял да не влезе в такава коалиция. Дългия не отговарил директно и на този въпрос, а първо казал: "аз съм против това статукво", и отново припомня всички важни искания от референдума, за които би се борил да се реализират.

На въпроса за коалиция с БСП или "Демократична България" Трифонов реагира с многозначителна физиономия, после очертава по-широко поле за взаимодействие. "Всеки, който подкрепя нашите и референдум и въпроси, и те са подкрепени от 2,5 млн. ясно изразили "да"... По тази причина всеки политически субект, който ясно подкрепи тези конкретни неща - той е добре дошъл да се свърши работа." Тв водещият потвърждава, че ГЕРБ вече веднъж са обявили, че подкрепят гласуваното от референдума, той е протестирал пред парламента, но нищо не се е случило.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Бареков 2 : Плешиво Боогалу Ка**т Пауар
-1
 
 
Как само и вие изопачавате!..... Не е казал така! Предаването го има качено във Интернет, може да видите, че не е казал така! Медии ли?????? Ха-ха-ха!!!
+3
 
 
Този мутраген за нищо не става. Щял с продай България да се коалира,нямам думи. Продажник!Той ще е поредната патерица на статуквото. Не го искаме. Въм мутро.
+3
 
 
Тоя ако не си плаща за рекламата никой няма да знае кои е. Тоя го създаде мафията и ся ша вика мутри вън
+2
 
 
Хей Слави,теб не те искат в селото ти искаш кметската щерка.
+3
 
 
Поредния спасител който си мисли че всички ще гласуват за него. Той и Магарешки му даваха едни проценти ама нещо не му се получи съвсем. Хора мислете като гласувате. Стига сте се връзвали на хорица като Бареков
-5
 
 
Браво. на Слави този път го харесвам.Много точни анализи прави
+3
 
 
АБЕ ГЛАВОЧ КАКВА ПАРТИЯ ТЕ ГОНИ.АМИ ТИ ЗА НИЩО НЕ СТАВАШ КАМОЛЙ ЗА ПОЛИТИК.МНОГО,МНОГО СИ ДАЛЕЧ ОТ ВСИЧКО.ГЛЕДАИ СИ СТАРИНИТЕ.
+8
 
 
Трябва да си пълен идиот за да гласуваш за този,между другото ще влезе с всеки в коалиция само и само да е вътре
+8
 
 
Вие учиндолския го оставете, ами по-интересно е дали ще има балъци дето ще гласуват за него.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: