ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ще й се размине ли на Ружа Игнатова?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 01.10.2023Коментари (1)2012
©
Топадвокат брани интересите на Ружа Игнатова и брат й Константин Игнатов пред Европейския съд по правата на човека в Страсбург, Франция. Всеки момент се очаква криптокралицата да бъде свалена от списъка на издирваните лица от Интерпол. Това обявиха от кантората, която самата Ружа наема, преди да изчезне.

"Адвокат Иван Цветков представлява Ружа. В момента тече дело в Страсбург, което е за премахването на Игнатова от списъка на Интерпол за издирвани лица. Както знаете, и ФБР я издирва. И там действаме и се борим да свалят бюлетина за издирване. Главно работим по свалянето на Ружа от Интерпол. По това дело има развитие и в най-скоро време Игнатова ще бъде свалена от системата им, защото става въпрос за незаконосъобразно обявяване за издирване. Освен това ще има и определено обезщетение за Ружа. След като се произнесе Европейският съд по правата на човека, ако не бъде преустановено издирването на Игнатова от Интерпол, то ще има и второ обезщетение за нея и така, докато не бъде премахната." Това каза адвокат от кантората ТФБ, който работи по случая.

"Към момента имаме едно допуснато дело в Страсбург. Това за Интерпол. Има и друго, но то е все още висящо и се разглежда от съда, който предстои да прецени дали ще го допусне.

"В случая това, което може да забави производствата в Страсбург, е липсата на самата Ружа Игнатова, защото не може да й бъде снето обяснение. Това затруднява нещата, но упълномощените лица са с много широки права, които са им дадени от Ружа, преди да изчезне и са безсрочни. Също така е важно да се отбележи, че не е обявена за починала нито от някакви институции, нито от близките й. Имаме пълномощно от Ружа Игнатова още отпреди да изчезне. С нея сме работили и в миналото, по сделки и други въпроси. От както изчезна, нямаме връзка с нея. Тя упълномощи свои близки, които движат нещата й тук", споделя адвокатът.

От Европейския съд по правата на човека потвърдиха пред "България Днес", че има дело в Страсбург за Ружа Игнатова, което е допуснато, както и няколко, които изчакват одобрение.

Ружа Игнатова основа кухата криптовалута OneCoin през 2014 година и завлече над 3 милиона души по цял свят. Измамата на века генерира около 4 милиарда долара приходи от инвестициите на жертвите, които не подозираха, че криптовалутата, в която си влагат парите, няма никаква стойност. Ружа бе на върха цели три години, преди жертвите й да се усетят и да се обърнат към органите на реда.

През 2017 г. криптокралицата изчезна, след като се качи на полет от София за Атина. Оттогава Ружа е в неизвестност. Имаше слухове, че е убита, че е начело на нова подобна схема в Дубай, наречена EcoShumi Foundation. Новата криптосхема се намира в Дубай и е насочена главно към шейхове и петролни магнати в Близкия изток, включително Обединените арабски емирства, твърди сайтът на вестник "Weeklyblitz". Онлайн изданието прави собствени разследвания за криптоизмами, терористични групировки и други горещи теми. Таджул Ислам е разследващият журналист, чиито източници твърдят, че Ружа участва в новата схема в Дубай.

Според източник на медията в Дубай зад EcoShumi, която наскоро обяви името на един от своите основатели - Зденка Резакова, всъщност се крие самата Ружа Игнатова или неин представител.

Към момента криптокралицата се издирва от Интерпол и ФБР, но нито една от службите не може да й хване дирите.

Едно от делата, което в момента в Страсбург умуват дали да допуснат за разглеждане, е за това, че Ружа и брат й Константин са били подведени и не са знаели, че криптовалутата OneCoin е куха и няма никаква стойност.

"Според нас Ружа Игнатова и брат ѝ Константин Игнатов са станали жертва, на чуждо влияние, като не са знаели, че въпросната валута в един момент няма да може да бъде трансформирана в парична единица. Още от създаването на криптовалутата OneCoin същата е можело да бъде трансформирана във валута съобразно финансово-банковите пазари, но по сложен и обвързан с комисиони начин, което внася известна доза противоречие в твърденията, че "валутата не може да се трансформира в реална парична единица" - казват адвокатите на Ружа. Адвокатската кантора ТФБ успешно е провела 11 производства пред Европейския съд по правата на човека, в Страсбург, Франция.


Още по темата: общо новини по темата: 44
10.04.2024 »
17.03.2024 »
08.03.2024 »
16.01.2024 »
24.09.2023 »
26.07.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако е невинна защо се крие? ФБР и Интерпол са сериозни организации, чиито критерии не се позовават на колко подкуп е получил някой служител, та да прекрати разследване, издирване и свали прилагане на наказателни мерки. Ясно е, че въпросната се крие в Дубай със сменена самоличност и там няма подписана спогодба за задържане и предаване на издирвани с червена бюлетина престъпници.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: