ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Шофьорка към катаджии: Не мога повече да духам!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:41 / 28.07.2018Коментари (5)12098
©
Шофьорка с "Мерцедес" е сътворила невиждан цирк. Случаят е станал точно преди година - в края на юли 2017, но за него научаваме едва сега, след като има решение на Районния съд в Бургас. На 27 юли 2017 година край къмпинг "Градина" дамата пътувала с лек автомобил "Мерцедес Е 240", до нея на пасажерската седалка бил свидетелят Захари В. Заради неспазване на дистанцията, дамата, чиито инициали са Д.Н.М., засякла друг мерцедес, който се движел в насрещното платно. Тя твърди, че ударът бил минимален и няма материални щети, затова продължила по пътя си.

Другият участник в ПТП обаче твърди, че е избягала. Той смята, че щетата е доста сериозна, тръгнал след нея и настоявал да спре, за да се разберат. Искал да подпишат двустранен протокол. Настигнал я на ул."Иван Вазов" в Черноморец и извикал полиция.

На място органите на реда съставили на акт за нарушение на правилата за движение на жената, като й го връчили и тя го разписала, пише "Флагман". Междувременно поискали да й вземат проба за наличие на алкохол - задължително условия при катастрофа. В нито един от трите опита обаче дрегерът не можел да отчете резултат. Явно шофьорката не е издишвала достатъчно въздух в уреда, оправдала се, че "не може да духа повече". 

Заради това униформените й дали талон да отиде в медицински център, където да даде кръвна проба. Дамата обаче не изпълнила поставените от полицаите указания и не отишла до лабораторията, а се прибрала. След като осъзнала, че предвид нарушенията, които е направила, я грози глоба от 2000 лева и лишаване от свидетелството за управление на автомобил за 2 години, жената решила да оспори написания й акт, като в жалбата си посочила, че той бил нечетливо написан и не била разбрала какво трябва да направи.

Пред взетите показания на свидетелите – пътници и от двата автомобила. Всички доказателства сочат, че жената е виновна за настъпилото ПТП, защото не е спазила дистанция при разминаване с друго превозно средство. В този случай законът предвижда глоба от 200 лева.

Заради това, че е напуснала местопроизшествието, без да се заинтересува дали са нанесени материални щети, дамата ще бъде санкционира със 100 лева и лишена от шофьорската си книжка за срок от 3 месеца.

Предвид, че е направила няколко проби да издуха определен обем от въздух, но дрегерът не е отчел резултат, тя е трябвало да даде кръвни изследвания за алкохол или наркотични вещества, но не го е направила. Д.Н.М. ще бъда глобена с 2 хиляди лева и отнемане на книжата за срок от 2 години. Актът на КАТ Созопол е потвърден в пълнота от РС в Бургас.

С оглед на трите престъпления, извършени от Д.М., магистратите налагат общо наказание, което следва да бъде най-високо от всички, а именно – лишаване от шофьорска книжка за срок от 24 месеца и парична глоба от 2 хиляди лева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.07.2018 г.
0
 
 
А т.н.дрегер дали е минал задължително през метрологичен контрол,а?Твърде често ченгетата използват неизправни дрегери,защото знаят,че номерът минава.Иначе на хартия всичко е точно.Обаче...Но нали хартията търпи всичко.
0
 
 
Духа в интимната област имахте предвид.И аз това си помислих.Няма лошо.
Aнонимен
на 28.07.2018 г.
0
 
 
Ми дуай ма да беши дуала сига две иляди ша дуаш
0
 
 
От време на време БРАВО за българските магистрати!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: