Шофьорите да внимават! Има предпоставки за хлъзгавост и заледяване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:49 / 07.12.2021
1917
Шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и не предприемат резки маневри. За това предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура". Над 140 машини обработват настилките в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, тъй като с понижението на температури особено по усойните места и съоръженията, има предпоставки за хлъзгавост и заледяване.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България. За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Виж коментарите (0)

Още по темата (489):
10.02.2023 Излезе прогнозата за времето за уикенда и началото на новата седмица
28.10.2022 Нашенци луднаха, разграбиха магазините за електроуреди
14.07.2022 Може да останем без парно тази зима
01.07.2022 Стартира приемът на документи за отпускането на помощи за отопление
26.04.2022 Край на отоплителния сезон в Пловдив 
21.04.2022 Автомобили закъсаха в снега, шофьорка излезе от колата
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).