ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Сбъдват последното желание на Стефан Данаилов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:30 / 20.11.2021Коментари (2)62234
©
"За 80-ата годишнина от рождението на Стефан Данаилов, който е наш учител, ще направим театър на негово име. Това е мое лично обещание към него, когато още беше жив, такова беше последното му желание и аз ще го направя!"

Това сподели пред "България Днес" продуцентът Кирил Кирилов, който вече работи по проекта за частна трупа на името на Мастера. Идеята се родила малко преди кончината на великия актьор.

"Стефан Данаилов мечтаеше за такова нещо, но нямаше възможността да го реализира, защото земният му път приключи. Двамата с колегата Павел Иванов вече сме намерили помещение за театъра - сградата ще е на ул. "Г. С. Раковски", а местата са 450. Проектът ще се реализира с личните ни частни инвестиции, както и с помощта на фондове. В момента сключваме договори и с различни капиталовложители, а търсим и още такива", разказа Кирилов.

Той обясни, че в театъра ще участват освен учениците на Ламбо от всички випуски и такива, които са любими на българите и искат да играят на сцената различни и интересни текстове.

"Още докато беше жив, Стефан Данаилов разказваше какви пиеси си мечтае да се осъществят на тази сцена, тъй като обичаше учениците като свои деца и искаше те да продължават да са така обединени, както докато са били негови студенти. Името на театъра ще е като жест към него, благодарност за това, което е направил за всички ни", каза още Кирилов.

"Когато завърших в класа на Стефан Данаилов, той ми помогна изключително много. В Народния театър не попадат случайни хора, а той гарантира за мен. Вратите бързо ми се отвориха след гаранцията, която даде за мен, застъпи се. А това, че той помагаше на младите, говори много за мащаба му като личност. Съветите, които съм получавал, са много, няма как да ги забравя. Помня един от най-важните - да не се взимам никога много насериозно и да не влизам в излишни критики към себе си и хората, които ме заобикалят. Тези неща ти губят време, което може да се използва за работа, казваше Мастера.

И друго, което ми беше важно за работата - посъветва ме да приемам бързо нови ангажименти, защото по този начин трупам опит", споделя и актьорът, когото наричат младия Стефан Данаилов - Павел Иванов. "Да ме сравняват с него е изключително приятно, но няма как да се роди втори Ламбо. Освен че беше велик, той допринесе животът на хората в културата и други сфери да бъде по-добър. Пътят му промени съдбите на стотици хиляди българи", сподели Иванов.

И учениците на друг велик режисьор и преподавател от НАТФИЗ - Коко Азарян, създадоха частен театър. Това се случи на 15 март 2015 г. след кончината на проф. Азарян.

Той се помещава в НДК и в него от години играят утвърдени имена на българската и европейската сцена. Театърът дава пространство за изява на млади творци, които чертаят новите тенденции в изпълнителските изкуства. На театъра гостуват и чужди артисти, което го превръща в част от общото пространство на споделени европейски ценности.

"Не сме се отказали от холограмния спектакъл на пиесата "Актрисата", който ще се играе в Народния театър. Бяхме точно в края на подготовката, избрана бе фирмата, всичко останало, но дойде коронавирусната пандемия и тя прекъсна всичко.

Владимир Данаилов, единственият наследник на Стефан, също ще участва в лентата

Но и това ще се осъществи. Работим и по документален филм за Мастера, който вече има написан сценарий от Росица Данаилова, племенничката на Стефан Данаилов. В главната роля със сигурност ще видим сина на Стефан - Владимир, който е едно изключително момче, много прилича на него и е отворен към участието си в проекти, свързани с името на баща му", каза още Кирил Кирилов, който през смях заяви и че знае за проекта на Сатиричния театър за отбелязване 100-годишнината от рождението на великата Стоянка Мутафова, която също имат желание да претворят във вид на холограма. "Идеята първоначално си е наша, свързана със Стефан, но няма лошо - Стоянка също е велика жена, а и двамата със Стефан бяха добри приятели", каза още Кирил Кирилов.


Още по темата: общо новини по темата: 3974
16.12.2022 »
30.09.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/663 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мастила е гадно похотливо старче.Нямаше студентка дето не си е поискал.Е сега е в казана.
0
 
 
Мастера го заслужава но защо не стана в Пловдив.Той винаги е казвал ,че много обича Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: