Родните превозвачи затварят всички пунктове по границата с Гърция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:19 / 17.02.2016
3234
Българските превозвачи ще затворят всички гранични пунктове по границата с Гърция. Това каза пред "Фокус" Ангел Траков, член на УС на Съюза на международните превозвачи. По думите му тази стъпка се предприема, защото превозвачите вече нямат друг полезен ход. Траков бе категоричен, че с блокадите българската икономика търпи огромни загуби. Той не изключи възможността отново да се стигне до напрежение.

"Българското правителство полага достатъчно усилия, за да се реши проблема. Доколкото имам информация от министър Митов и от министър Московски, Бойко Борисов като премиер, е разговарял няколко пъти с гръцкия премиер Алексис Ципрас, който е казал, че няма влияние над протестиращите земеделски производители. От гръцка страна казват, че не могат да преговарят с фермерите и реално българското правителство няма с кого да преговаря. Заместник-министърът преговаряше с шайка пияни фермери миналата седмица, за да се отвори графика", коментира Ангел Траков. Той подчерта, че това е абсолютно патова ситуация и българските превозвачи не знаят кого да упрекнат за случващото се. По думите му единствената надежда е да се търси подкрепа от Европа.

Според Траков протестите на гръцките фермери, които вече са ежегодни, съсипват българската икономика, която и без това е затруднена. "Българските превозвачи са твърдо решени да търсят правата си", подчерта Ангел Траков.

Блокиран за движение е ГКПП "Капитан Петко войвода - Орменион". Това съобщи за Фокус говорителят на ГД "Гранична полиция" Лора Любенова. Движението на пункта е преустановено към 08.15 часа.

През ГКПП "Кулата-Промахон" не се пропускат никакви превозни средства, като такива не са се пропускали и през изминалата нощ.

През ГКПП "Илинден - Ексохи" към момента преминават леки коли, микробуси и автобуси.

През другите пунктове на българо-гръцката граница трафикът се осъществява нормално.


Виж коментарите (1)

Още по темата (39):
25.04.2016 Няма да има блокада по границата за Великден
21.04.2016 Превозвачи за блокадата: Ще отваряме границата за 1/3 от денонощието
20.04.2016 Българските превозвачи блокират границата с Гърция за Великден
20.04.2016 Превозвачите решават дали да има блокада по гръцката граница по Великден
02.03.2016 Гръцката блокада пълни българските курорти за почивните дни
01.03.2016 Борисов: Надявам се повече гърците да не си помислят за блокада
Още новини от Национални новини:
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
Как да охладите бирата за броени минути?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).