Проверки на строителството на АМ "Тракия" през две седмици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:58 / 12.04.2012
3057
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обходи вчера участъците в строеж на автомагистрала "Тракия", за да провери напредъка по изграждането на съоръжението и качеството на строителните дейности. 

Инспекцията трябваше да установи дали суровите условия през тежката зима са се отразили на изграденото до този момент и дали ускореното строителство не е за сметка на качеството.

Направената проверка потвърди, че напредъкът в строителството на ЛОТ 2 Стара Загора - Нова Загора и ЛОТ 3 Нова Загора - Ямбол на аутобана ще позволи пускането им в експлоатация до 1 юли тази 2012 г.

В направената проверка се включи и подвижна лаборатория от Централния институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти към АПИ, чиито експерти направиха внезапна инспекция на якостта на натоварването на пътя и носимоспособността на ЛОТ 4 Ямбол - Карнобат. Тежката зима и обилните снегове забавиха строителните дейности през зимните месеци, но сега ще ускорим работния процес и по трите ЛОТ-а на "Тракия", каза инж. Лазар Лазаров. Той подчерта, че се засилва капацитетът на работниците, на строителните машини и агенцията ежедневно контролира изпълнението на проекта.

Министър Павлова посочи, че ускорените темпове на работа не трябва да повлияват на качеството и поради това лабораторията на АПИ ще има ключова роля в контролните функции. Тя подчерта, че има сериозен проблем с овлажнените почви на ЛОТ 4, които допълнително забавят работата по него. Въпреки това изпълнителят е поел ангажимент първите 15 км на пътния възел до река Тунджа да бъдат пуснати заедно с ЛОТ 2 и ЛОТ 3. По някои от участъците имаме сериозни забележки към изпълнителите, които и лабораторията, и АПИ чрез своите инспекции са установили. Те ще се отстранят за сметка на изпълнителя до 1 май тази година, категорична е министър Павлова. Тя съобщи, че корекции ще бъдат направени на пътния възел при Нова Загора.

Министър Павлова информира, че инспекция на изпълнението на автомагистрала "Тракия" ще бъде правено на всеки две седмици, като експерти от лабораторията ще бъдат ежедневно на терена до приключване на строителния процес, за контролират качественото му изпълнение.


Виж коментарите (0)

Още по темата (657):
26.04.2024 След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока
Бургас
10.11.2023 Работи се по разширяване на АМ "Тракия" с по още една лента
26.10.2023 Адриан Николов: В Южна България има сериозно икономическо развитие по линия на АМ "Тракия"
12.10.2023 Ремонт затруднява движението по магистрала "Тракия" до Пловдив
19.09.2023 Министър Цеков в Пловдив: Магистрала "Хемус" се строи от 50 години, трябва още една лента на АМ "Тракия"
21.08.2023 Разширението на АМ "Тракия" между Пловдив и София може да стане най-рано след три години
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).