ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Проф. Янакиев: Медиите са овладени от проруски олигархични кръгове
Автор: Росица Лаханова 13:29 / 02.01.2023Коментари (1)1451
©
Най-страшното в България е, че е овладяна медийната среда, овладяна е от проруски олигархични кръгове, които моделират мисленето на българина до боравене с топоси, това стана ясно от анализа на проф. Калин Янакиев, философ, богослов, преподавател в СУ "Св.Климент Охридски", за Агенция "Фокус“ по темата за грешките, които обществото ни допусна през изтеклата 2022 година.

"Съжалявам, че го казвам пред медия. Не го казвам за Вашата медия. Но медийната среда в България е тотално овладяна от олигархични и направо ще си позволя да кажа - проруски кръгове, които внушават онова, което трябва да мисли българското общество. И то, уви, с ентусиазъм мисли това, което му внушават. По-голямата част от нашето общество е отвикнало да мисли. Да мисли със собствената си глава. То започна да мисли с топуси, които му бяха насаждани от страна на казионните медиите", каза проф. Янакиев.

Според анализа му, това овладяване проличава в моделирането на мисленето на българина, което през 2022 година ясно е проличало по отношение на реакцията на обществото по темата за войната в Украйна.

"Виждате, да речем, настоящият български президент, който непрекъснато порицава войнолюбците в българския парламент. Виждате неадекватно държане на цяла парламентарна група, която по времето, когато се гласуваха помощите за Украйна, вдигнаха листчета с надпис "Не на оръжията. Мир", нещо което би било адекватно, ако бе извършено пред посолството на госпожа Митрофанова.

Защото само тази страна започна да употребява агресивни оръжия и само тя би могла да спре тази агресия. Да се иска от българския парламент, гласуващ помощ за нападната страна, за жертвата в тази война, означава просто да не смееш да признаеш, че желаеш победата на агресора", допълни философът.

Проф. Янакиев анализира и вътрешнополитическите ни трусове: "Ситуацията с българския парламент и невъзможността да се излъчи редовно правителство е резултат от вота на българския народ, който така подреди партиите, че те не могат да съставят мнозинство. Опитваха се да ни залъжат, че виновни за това, видите ли, са политиците, много започнаха да обичат тази събирателна дума, които не искали да загърбят егото си, да премахнат червените линии помежду си и т.н. Това също е един топус, насаден в главите на обществото от казионните медии".

"Аз например, никога не съм гласувал за определена партия, за да загърби тя определени свои червени линии. Напротив, гласувал съм тъкмо заради заявените преди това от нея червени линии. Ето всички тези неща непрекъснато ни биват снасяни от казионните медии и хората започнаха да ги повтаря", каза още професорът, като допълни: "Слава Богу, ние сме парламентарна република. Излъчваме онези, които ще ни управляват със собствения си вот. И вотът беше такъв. Именно такъв, че не позволява създаване на едно стабилно управление, както пък пак казионните медии непрекъснато ни внушават, че трябва да желаят".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Гледай ти. Тези ли проруски олигархични кръгове спряха руските канали, за да няма възможност простият българин да види и другата гледна точка? А може би дори истината?! Тези ли проруски медии бълват всеки ден откровени лъжи за случващото се в Украйна? Тези медии ли лансират еднополовата любов и толерантност към какво ли не само не и към живота на хората?! На повечето хора на физиономиите им е изписано за онова, което се случва вътре в тях. Този не е изключение.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: