ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Превърнете дома в мястото, което искате да бъде
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 07:15 / 16.07.2021Коментари (0)1839
©
Едва ли някой се заблуждава, че днешните времена са "нормални" и на повечето от нас ни се налага да прекарваме повече време в дома си, отколкото ни се иска. Това променя живота на хората. Безспорно едно от най-важните неща е да си осигурим покрив над главата и храна на масата, но върху това къде живеем влияят много фактори. Например удобствата, които дома предлага, разстоянието до работа, наличието на забавления наоколо - всичко това е важно, но не е от първа необходимост в ситуацията на глобална пандемия, в която се намираме.

Решението изглежда просто. Ако всичко около нас си беше нормално, просто стягаме багажа и поемаме по пътя. За съжаление обаче на имотния пазар настъпиха големи сътресения. Цените на имотите и балона, който те издуват, отдавна е очевиден проблем. В момента на написването на тази статия цените на жилищата са по-високи от всякога, направо изцеждащи джобовете. Много хора решават да се преместят, като селските имоти и отдалечените от града места представляват огромен интерес. Това е и причината ясно да видим един икономически принцип - когато търсенето е по-високо от предлагането, цените растат.

Приоритет винаги е един удобен и спретнат дом, когато става въпрос за ново жилище. Когато обаче си готов да се разделиш с голяма сума пари, искаш да знаеш, дали инвестицията ти е разумна и безопасна. Това трябва да подсили имотната търговия и да предостави още един тласък в развитието на сферата. Може да се каже, че цените са изкуствено надути... в момента закупуването на дом може да се определи като завъртане на рулетка, все пак върлува пандемия, а вие ще заложите всичките си спестявания, надявайки се, че това ще се окаже правилното решение. Ако всеки смята, че този позитивен тренд на пазара ще продължава вечно, може да се окаже много неприятно изненадан при един внезапен спад.

Умелите и лукави агенти на имоти много добре знаят, как да се възползват от тези несигурни времена. Все пак дори и да залагате на сигурно на масата за рулетка е възможно да създадете стратегия за рулетка. И все пак едва ли точно сега е правилния момент за такава инвестиция. А докато пазара се успокои и стабилизира ви препоръчваме да вложите средствата си в подобряване на съществуващ имот. За щастие има безброй начини, по които можете да трансформирате дома си така, че да прилича на изтънчен.

Инвестиция в нови мебели

Известната поговорка твърди, че промяната е толкова хубава, колкото и почивката. Домът определено може да се възползва от това. Защо да товарите всичките си вещи и да тръгвате на далечно пътуване, когато можете да преобразите дома си и да го превърнете в мястото, за което копнеете. Може да го преобразите буквално без време.

Започнете с мебелите. Какво ще кажете за нов матрак, спалня, диван и люлеещ стол? Защо да не промените и цветовата гама? Преобразете мебелите чрез тапициране с висококачествени материали и свежи цветове, които да съчетаете с прекрасния интериор. За завършек може да поставите и нов килим.

И все пак не се задоволявайте с малко. Осветлението също може да бъде преобразено. Махнете тези стари полилеи и ги заменете с модерни и разчупени нови лампи. Така ли ще оставите стените? Ще се изненадате колко много пространство отварят естествените цветове. Добър избор за стените са и вечната класика - тапетите, като в днешно време те са много по-модерни от онези, които баба ви е слагала. А ако ви омръзнат, те са изключително лесни за смяна и тестване на нови дизайни.

Може да бъдете още по-упорити. Запитайте се какво исках да променя вчера - помислете за всяка стая, дори и за банята - обмислете всеки детайл.  Ако сте спестили достатъчно пари за да се преместите, но от друга страна се чудите дали пък няма да сгрешите, може да се насочите към ремонта.

И нека не се заблуждаваме, огромните ремонти могат да бъдат толкова скъпи, че в крайна сметка да сте похарчили всичките си средства. И докато световната икономика е в това състояние, не ви препоръчваме да се обвързвате с дългосрочни заеми за ремонт. Новите мебели заемат голяма част от бюджета. Но пък качествените мебели могат да ви служат вярно години наред.

Отваряне на пространството

Независимо колко нови мебели ще си купите, ако стаята ви е задушавала, това няма да промени нищо. Дали няма какво да се направи по въпроса? Проверете дали стените са носещи и ако не са, защо да не откриете малко пространство като ги съборите?

Отворените конструкции обаче не са за всеки. Ако сте семейни, то може би повечето, макар и по-малки стаи, са по-добрия вариант. А от друга страна, една голяма стая за всички може да е по-добрия избор. Разрушаването на стена може да осигури ценно пространство и да накара имота да изглежда много по-просторен.

И нямаме предвид само дневната. Вероятно това е стаята, в която прекарвате повече време. Но замислете се, ако имате две спални за гости, дали обединяването им няма да ги направи едно чудесно фитнес пространство? А дали имате нужда от специално помещение за готвене, или предпочитате голяма маса за хранене в кухнята?

Добре обмислете какво може да се направи с мястото. И не забравяйте - моят дом, моята крепост. Несъмнено когато става въпрос за отваряне на пространство, вие имате много възможности пред себе си.

Създайте градски оазис

Ако ви липсва природата, вие с лекота можете да вложите усилията си към създаване на един градински рай. Растенията придават неописуем чар към всяко място, независимо дали са истински или изкуствени. Със сигурност комбинацията между двата вида ще ви изненада с практичност. Съчетайте невероятните градински цветя с големи стайни растения.

Още по-добре би било ако разполагате с пространство на открито. Хвърлете една ръка свежа боя, добавете малко столове и създайте едно невероятно място за почивка. Поставете цветя, растения, а защо не и един фонтан? Преди да се усетите ще си имате свой собствен парк и едно чудесно място за релакс и изход от ежедневния стрес и натоварване.

Преминете към "умните" джаджи

Светът е преобърнат от умните технологии, а те от своя страна могат да улеснят живота ви. Започнете с Amazon Echo. Знаем, че Джеф Безос получи достатъчно пари през миналата година. Но този продукт може да свърже всички умни уреди. Това позволило гласово командване на всичко. Независимо дали ви звучи като фантастика, много скоро ще забравите как сте включвали уредите преди.

Определено първото нещо са смарт ключовете за осветление. Едно от предимствата на умното осветление е, че то ви позволява да заглушавате и усилвате светлината според предпочитанията ви. Новите технологии позволяват свързването на осветлението с телевизора, като в последствие всичко случващо се на екрана се предава и в стаята. Гледате документален филм за океана? Домът ви ще бъде обгърнат в синьо.

Забравете за глупавия въпрос "заключих ли", тъй като смарт системата за сигурност не само ще ви даде отговора, а ще ви покаже и кой звъни на вратата, а термостата ще ви попита каква температура желаете в дома си. Умните контакти позволяват да включите от разстояние фурната, кафе машината и всеки друг електрически уред. Ако пък ви е писнало от ежедневното чистене и оплитане в кабели, една умна прахосмукачка може да реши всичките ви проблеми. Защо да се потите и тровите с препарати, когато един уред може да бъде програмиран да изпълнява вашите задачи.

Преобразяване на гаража

За какво точно използвате гаража си? Едва ли колата ви е от огромно значение точно сега. Ако има къде да я спрете на безопасно място, то ще се изненадате, колко полезен може да бъде гаража ви с малки промени.

Писна ли ви да гледате Netflix на неудобния диван? Ясно ни е. Защо да не превърнете гаража си в мини киносалон, в който да прожектирате най-готините филми без ограничение на количеството пуканки. Ако искате максимален комфорт инвестирайте в добра изолация на стените и тавана, както и в специално аудио оборудване. LCD проектора може да се свърже с всяко устройство. Добра идея е устройствата да поддържат съраунд звук, който ще придаде изживяването от филма по най-добрия начин. Няколко комфортни стола и уред за охлаждане на напитките - колко е хубав живота.

Нали? На всеки един от нас му липсват приятелите, но сбирките могат да бъдат на различни места. Не можете да отидете на бар, то тогава си направете бар. Изберете подходяща околна светлина, шарки на стените и подходяща изолация. Обзаведете с подходящи мебели, не забравяйте рафтовете за питиета, помислете за озвучаването и създайте невероятна конкуренция на всеки бар. А най-доброто е, че когато приключи вечерта няма да се налага да си викате такси.

Готови ли сте да подобрите дома си?

Нашите предложения са просто върха на айсберга. В случай, че разполагате с подходящо въображение и пари в сметката, възможностите са безгранични. Най-важното е, че го правите за себе си. Ако в момента закупите нов дом и пазара се срине, вие може да се окажете в ужасяваща ситуация. За това се възползвайте максимално от възможностите си и обновете имота, с който разполагате.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: