ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Премиерът с горещ коментар за най-наболелите проблеми в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:47 / 16.01.2022Коментари (13)4360
© бТВ
Когато правилата са такива, че всички трябва да са под карантина, трябва да се спазват. Това заяви премиерът Кирил Петков пред bTV.

Той обяви още, че е бил шест часа срещу Никола Минчев.

"Аз мисля, че той постъпи много отговорно. Разбрах, че той се е тествал предния ден. След като се е тествал и след КСНС е дал положителен резултат и е оповестил на всички. Това е отговорното поведение, "коментира Петков положителния тест на шефа на Народното събрание (НС) Никола Минчев.

"Той стоеше точно пред мен. Нямаше никакви симптоми, нямаше и едно изкашляне. Аз седях 6 часа директно срещу него, но преди няколко седмици си направих моята бустерна доза. Това е един добър пример. Ето вчера се потвърди, че аз съм напълно здрав“, каза още Петков.

Той коментира и оставката на Сотир Цацаров.

"Всеки човек, който има достъп до класифицирана информация с гриф "Строго секретно“, трябва на всеки 3 г. да минава тест дали е надежден. Явно ДАНС е преценила, че тази надеждност спрямо Сотир Цацаров не се е потвърдила. Това, което аз знам, е, че е работено в последните шест месеца. Това, което мен ме изненада е, че в 9 часа в петък ДАНС са казвали, че ще го уведомят, а той в четвъртък си подава оставката. Много странно съвпадение. Може от някъде да е имал информация, не искам да спекулирам“, заяви премиерът.

Той допълни, че не може да даде повече информация. Все пак Петков не потвърди и не отрече, че става въпрос за "Цумгейт".

"Ако аз кажа за какво става дума, това значи да наруша закона. Това, което мога да кажа е, че на база оперативни данни ДАНС е взела такова решение. Аз знам за какво става въпрос, но не мога да кажа нищо повече“, посочи Петков.

"Имаше едни хора в миналото, които бяха с лек статут на недосегаемост. Това правило вече свърши“, закани се Петков.

По думите му следващата стъпка е парламентът да смени закона за КПКОНПИ. "По-важното от самия човек е как тази комисия трябва да действа. Това, което знам от парламентарната група е, че това ще е първият закон, който ще се дискутира. В понеделник ще се свика коалиционен съвет и това ще е първата стъпка, която ще се предприеме по прекратяване на корупцията“, заяви Петков.

Премиерът коментира и декларацията с искането на оставката на Иван Гешев. Той се върна във времето, когато бе министър на икономиката и сигналите, които са подавани за язовирите. 

"Кризите у нас ще ги има – и с тока, и с коронавируса. Трябва да се върне нормалността у нас. Прокуратурата в момента е основен проблем това да се случи“, смята той.

По повод на оставката на Гешев, той заяви: "Аз се чудя този човек дали се гледа в огледалото и дали се пита: "Аз добре ли си върша работата“. Другият вариант е той да не може да си подаде оставката по някаква причина. Уважаваме разделението на властите, не може да го накараме. Това е негово решение“.

Петков отрече да се оказва политически натиск на Гешев. "Аз нито веднъж не съм се обаждал. Това, което чух от трибуната на парламента бяха доста ясни доводи, защо е написана“, заяви той.

Петков коментира и казуса със Северна Македония.

"Срокът от 6 месеца, който аз поставих, бе рамката работните групи да се съберат и да си свършат работата. Аз никога не съм заявявал конкретен срок, за да се свърши нещо. Ще отида във вторник в Северна Македония и ще им кажа "Време е да запретнем ръкави“. Много хора ще кажат защо Кирил Петков отива, а не чака те да дойдат. Искам да покажа, че хората, които са знаещи, са проактивни“, посочи Петков.

"Компромисите, които България е склонна да направи е ние да бъдем инициатор на линията София-Скопие. Това би била една първа стъпка", допълни той.

Петков отрече да е говорил с американско посолство по повод въпроса със Северна Македония.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Продължаваме Подмяната Заплатите на Минимална заплата Трябва да станат Миналата.800лв Корчо и Кокорчо.
-1
 
 
Отново липсва конкретика, някакви опашати лъжи и нищо друго. Компромис сме трябвало да направим за Македония и то за някаква връзка - какво??? Инициатор? Ние винаги сме били инииатора и по-заинтересованата страна....никаква логика няма в думите му!!! Кажи, ние ще дадем кеша, по има логика да правиш компромис, ама и малките деца знаят, че не КЕШЪТ е проблем за тази връзка! А и ДОРИ да стане по някакви неведоми пътища, процесът на изграждане ще отнеме ГОДИНИ (кой знае, новите управляващи там също може да следват буквата на закона и да чакат 10 години да отчуждение на земите....както вие тук се каните да правите за магистрала ХЕМУС). ТА, дори и да стане с магическа прочка, то ПО-важната тема и реалният препъни камък е ИСТОРИЯ, ЕЗИК и КУЛТУРА до 1945, бе, лъжец!!!! КАЖИ нещо за тях и не ми излизай с номера, то те са за историците, да де, ама всеки е учил поне мъничко история....и български език.....и някак си разбираме както говорят макетата!!! ЩО ЛИ!
+7
 
 
Колкото и да е удобно интервюто, колкото и да е мазна във въпросите си водещата, Кирчо му личи от километри, че е лъжец и тъпанар, който не е на мястото си. Там е да прави измами и да обслужи интересите на тези, които го сложиха на поста. Както и да захлеби доста здраво. Българите обаче не ги чака нищо хубаво!
0
 
 
Я пак за хората в миналото?А ти си в настоящото и с три/3/ джипа на държавна почивка?!?Гиди оръфляк лъжлив,гиди!
+7
 
 
Защо вдигна тока на хората, бе канадски тъпанар?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Мигранти и бежанци
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: