ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Премиерът към депутатите: Стоя и се чудя какъв е смисълът от тази институция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:22 / 08.04.2022Коментари (9)5000
© БТА
Множество въпроси бяха отправени към министър-председателя на днешния парламентарен контрол. Отговори депутатите получиха на въпроси за инвестициите, корупцията, съдбата на блокираните в Украйна български моряци, интерконектора Гърция-България, олигарсите и офшорните сметки.

Премиерът Кирил Петков обясни, че с компанията "Джемкорп" е подписано писмо за намерение за инвестиции, заяви той от трибуната.

За да успокоя опозицията- това, което подписахме е просто писмо за намерение за инвестиции и няма задължителен характер. Ние проверихме дали имат руски инвеститори в този момент - те нямат в този момент. Разпоредил съм пълна проверка - 5 години назад какви инвеститори са идвали. Няма да подпишем с никой, ако имаме най-малките съмнения, заяви Петков в отговор на въпрос от депутатката от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова за компанията "Джемкорп".

"Дали Асен Василев има преведени пари по офшорна сметка", попита още Трифонова, на което Петков отговори категорично не.

"В основата на общата политика на правителството е борбата с корупцията - в интервю пред "Обзървър" използвате понятия като олигарх и медиен магнат. С какви данни разполагате, че да посочвате Пеевски, а защо не посочвате и други - като знаете, че и Прокопиев е олигарх и медиен монополист според западни издания? Хората говорят, че вие сте марионетка на Прокопиев. По ваш образ и подобие ли търсите покровител и на Борисов?", попита Мустафа Карадайъ, председател на ДПС.

"Стоя и се чудя какъв е смисълът от тази институция като се задават такива въпроси. Разликата според мен между вас и мен е, че аз съм напълно независим", категорично отговори Петков.

"От кого сте независим? Стана практика вихрушката на тази власт да лъже на алангро в ситуацията в която се намира в сложна ситуация. Можете да ползвате и първоаприлска фактологическа неточност, но не всеки ден е първи април", опонира Карадайъ.

Радомир Чолаков от ГЕРБ поиска Кирил Петков да се извини за въпроса "Какъв е смисълът на тази институция".

"Но каза- ако ще се задават такива въпроси. Смисълът на тази институция е най-високият възможен", отговори Никола Минчев.

"Вие ръководите тази институция и то не лошо- очаквах вие да отговорите. Ако едно нещо върви като пате, ако крещи като пате- то е пате. Ако повтаряш думите на олигарха Прокопиев, ако назначаваш хората му - то извода е пате", каза Йордан Цонев- ДПС.

"Шизофренията тук стигна до висоти. Като решите дали сте адвокат на Петков или председател - тогава ще се обаждате господин председател. Когато някой заяви, че не вижда смисъл в НС - да го защитавате като Матросов на амбразурата, вече държим на вашето извинение", каза Маноил Манев- ГЕРБ.

"Ако съм обидил някого - извинявам се", отговори Никола Минчев.

"Държавата от 6 месеца е блокирана, не се строят пътища, не се ремонтират, има опасност за живота на хората. Вие подкрепяне ли НС да отпуши този процес да започне да се поддържа инфраструктура. Има душевно объркване на вашата група", заяви Тошко Йорданов от ИТН.

"За съжаление поддръжката на пътищата включваше два типа проекти - законни и незаконни. Единственият начин да се плати по вторите е с решение на НС. Предлагам да има контрол върху средствата и да сме сигурни, че на тези които се плати е свършена истинска работа, защото се притеснявам, че ще плащаме пари на тези, които са нарушили закона", отговори Кирил Петков.

"Това е така. Знаете, че ако не платим един метър не може да се направи. Подкрепяте ли- да или не", попита Йорданов.

"Отговорът е да при пълен контрол", каза Петков.

"Помолете опозицията да се извини за безумните въпроси, които задава", допълни Искрен Митев-ПП.

На въпрос премиерът отговори с да - дали е съгласен да се плати за незаконни договори, каза Радомир Чолаков- ГЕРБ-СДС.

"Моля ви удържахте опозицията да не тълкува какво съм казал", допълни Тошко Йорданов.

"Тонът от днес хич не ми харесва. 100 пъти казвахме, че да сме зависими от един доставчик на газ не е добре. За нас е важно газовата връзка с Гърция да бъде завършена", каза Мартин Димитров от "Демократична България".

"Благодаря за смисления въпрос. Всяка седмица разменяме комуникация между мен и премиера на Гърция, който ме уверява, че тръбата е напълно изградена. До края на юни този проект ще бъде извършен. За 3 месеца се извърши повече работа, отколкото последните 2 години. Минахме през цялото трасе, защото в момента енергийната сигурност на България зависи от него, каза Кирил Петков.

България е единствената страна в ЕС, която не предприема мерки срещу кризи, а хората са оставени да мизерстват", заяви Джердет Чакъров- ДПС.

"Интерконекторът Гърция-България стана възможен само благодарение на кабинета на "Борисов". Оставихме само няколко километра и правителството се провали с гръм и трясък", каза Теменужка Петкова- ГЕРБ.

"Има ли движение по въпроса с българските моряци на "Царевна", попита председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Има 260 метра между кораба и оградата на пристанището- те са като алеята на смъртта. В момента са влезли руските танкове и обстрелваха украинците, които държат линията. Капитанът ме помоли да прекратим разговора, за да се скрие. Готови сме в първите минути, когато няма бойни действия да ги изведем. Но трябва да е безопасно. Хубавата новина е, че имат храна и вода за поне 8-9 дни. Надяваме се да можем да изкараме в безопасност тези българи", обясни премиерът.

"Ако имахме добри канали и с двете воюващи страни, можехме да преговаряме да ги изведем. България също има специални части, но това нещо е рисковано. Сега чакаме военните действия да свършат, ами ако не свършат до една седмица? Няма как да ловят риба. Всичко това, което правите е добре, но действията трябва да са много по-адекватни", отговори Костадинов.

"Преди два дни в 9 сутринта имаше утихване на боя и нашата група беше готова да отиде и да ги вземе. Но трябваше да се прецени на място дали е опасно. При комуникация с капитана, той каза - изглежда не се стреля и не мога да съм сигурен дали няма да се стреля пак. Искам да ви уверя, че сме в комуникация и с руските, и с украинската страна. Буквално ги следим почасово. Това са 260 метра. Ако отидете на Гугъл ърт ще видите. Детайлите са важни. Не може да се говори алангро. Не е смешно", каза Петков.

"Смехът ни е провокиран не от разказа на министър-председателя с кораба, на който се намират български моряци. И в това бихме подкрепили усилията на министъра на външните работи. Смехът ни е провокиран от непознаването на българския език. Дума алангро не съществува. Думата ангро е правилната. Та затова ние се усмихвахме", каза Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Когато говорим за 15 човека и техният живот е обидно да си правите шегички, отговори премиерът.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пак да ви го кажа - всички,които пишете *минуси*,сте простаци-тролове същите като проЗЗт киро!Лика прилика сте си,затова ви обещах безплатно ядене!Вижте по-долу какво е - има в изобилие!
-1
 
 
Щерка му я возят в брониран джип на НСО,а още един се влачи отзад да я *пази от народната любов*!!!Това е при просто киро,проззззз...
-1
 
 
И на ПРОСТАШКИЯ ТРОЛ,писал ми минус ще му сера в устата - БЕЗПЛАТНО И С УДОВОЛСТВИЕ!Заради такива тъпанари като вас,ПРОСТАШКИТЕ ТРОЛОВЕ,сме на това дередже!
0
 
 
АЗ СЕ ЧУДЯ,КАКВО ПРАВИШ ОЩЕ В ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА.ПРОСТО КИРО ТИ СИ ПОЗОР ЗА България.МНОГО ГЛУПОСТИ ГОВОРИШ,СТАВАШ ЗА СМЯХ ВСЕКИ ДЕН.
0
 
 
Направил е заплатата на любовницата си Лена Бориславова 15 000 лв и с всичката си наглост ни заплашва от трибуната на парламента. Оставка и съд за предателя Петков!
-1
 
 
Нищо необичайно. Примитивизъм, безпардонност и наглост. Управление със семеен кръг от приятели, кумци, кумици и любовници. Катунишкия Цар Киро умря. Да живее новия цар Киро !!!
0
 
 
Не сме имали ПО-ГОЛЯМ ПРОСТАК ОТ ТОЗИ!!!ПРОСТАК,ЛЪЖЕЦ И МОШЕНИК!А за думите,казани за Българското Народно Събрание - ДА ТИ СЕРА В УСТАТА,НИЩОЖЕСТВО!
+1
 
 
,,стоя и си мисля и по едно време,се сещам,че само си стоя''Та и кирцата, така:)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: