ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Предлагат допълнителни тестове за по-възрастните шофьори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:40 / 07.05.2019Коментари (6)5032
©
Шофьорите след определена възраст трябва да се подлагат на тестове за зрение, бързина на реакциите и време за спиране, за да бъде подновено свидетелството им за управление, тъй като с напредване на годините уменията намаляват, заяви за Дарик инструкторът по безопасно и майсторско шофиране Васил Жеков. Той изтъкна обаче, че в България не само върху възрастните, а върху всички водачи трябва да има контрол. Особено опасен е манталитетът и самочувствието, че притежаваш отлични шофьорски умения, а те не се придобиват с получаването на книжка, добави  той.

Допълнителни тестове за шофьори над определена възраст се правят в други държави, като една от тях са Съединените щати, посочи Васил Жеков.

"Наистина с възрастта уменията намаляват, така че аз съм абсолютна за това да се подложат шофьорите след определена възраст на някакви тестове, за да може да им се продължи правото за шофиране. Доколкото аз знам, тъй като съм живял в САЩ, едно от нещата, които правят там, е следят им зрението. Минават на очен лекар, за да се установи дали зрението им е на ниво, също така реакциите. Това са двата най-елементарни теста, които могат да се правят от специалисти. Времето за спиране също е много важно“, посочи Жеков.

В България по-сериозен контрол трябва да има не само върху възрастните, а върху всички водачи, добави той.

По думите му опасни са и младите шофьори, които току що са получили свидетелство за управление и смятат, че за тях няма граници. Един от най-големите врагове е самочувствието, че си перфектен шофьор, каза още Васил Жеков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
А какво ще кажете за бързината на реакциите на пияни и дрогирани водачи?Доколкото ми е известно,едва ли са по-бързи от тези на възрастните водачи!Всичко е само да се изсмучат още пари от оглозгания до дупка българин!Оправете първо пътищата !
+2
 
 
Пълна простотия! Ще карат ли и хирурзите на тестове след една определена възраст??? Щото на всички ни забавят реакциите с годините...
+3
 
 
Явно,че отново се мислят неща с цел да се унищожи този изстрадал народ.Защо ?Явно,че в тази държава здравомислещите депутати се броят на пръсти-ако ги има все още.Търпението на хората обаче не е безкрайно,така,че е хубаво тези които ни управляват да се замислят.Стига с експерименти на гърба на народа!!!Стигаааа!!!!!
+6
 
 
Пълна идиотия. Освен, че въпросният фронтмен на тъпата промяна лъже, защо никой не говори коя е най-опасната възрастова група шофьори въобще? Младежите между 18 и 25 години. Затова и гражданската им е МНОГО по-скъпа. Ако търсят повишаване на безопасността, какво ще правят с водачите в тази възрастова група? Два пъти годишно на проверовъчен? Ами рецидивистите на пътя? Дето имат по 34275375 глоби за превишена скорост и/или преминаване на червено и/или не спазване на знак СТОП...? :)
+8
 
 
Пълни глупости са това . Живял съм в Щатите над 10 години. Никакви подобни тестове не правят. Книжката до преди няколко години се подновяваше онлайн. В градчето, в което живеех имаше една доста възрастна дама, която шофираше и правеше доста големи задръствания и сме говорили с полицията относно това. Те отговориха, че не нарушава правилата за движение и не могат да направят нищо. Тук идеята им е да взимат още някой лев от хората с аргумента, че са на години и реакциите са им забавени или зрението отслабено. Ама иначе дори над 60 все още ставаш за работа... ПЪЛЕН АБСУРД
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: