ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Позиция на спешните медици: Какво уби една жена на 44 г. на входа на спешното във Враца?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:52 / 01.02.2022Коментари (7)2825
©
След като жена буквално издъхна в приемната на спешния център на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца, Националната асоциация работещи в спешна медицинска помощ публикува специално становище на Фейсбук страницата си.

Публикуваме го без редакторска намеса:

Какво уби една жена на 44 г. на входа на спешното във Враца?

Името на заболяването не е толкова важно, защото ще го установят съдебните медици, а не медиците от които не е била своевременно диагностицирана и лекувана? Медиците, също не са убийци на тази пациентка, защото дори не са я разпитали, прегледали и може би дори не знаят за проблема й. Операторите на спешния телефон и регистраторката също не са убийци, защото са импровизирали според възможностите и знанията си.

Но тук има един сериозен виновник, който никой никога няма да накаже . Администраторът, които никога не е проверил защо, как и от кого се преценява степента на спешност на повикванията и оплакванията на пациентите, какви са причините да се импровизира, а да не се прилага нормативната уредба .Той, администраторът знае,че има някакъв медицински стандарт от от 2017г. , но нищо не е направил от тогава за да се разпитват пациентите по протокол както по телефона, така и в спешното. Не е направил нищо и за това да има достатъчно екипи за да може екипа до десетата минута да стигне до пациента с задух. Не е направил нищо и в спешното пациентите да се посрещат от триажна сестра , а не от регистратор без медицинско образование. 

Не е направил нищо и тази сестра да има протоколи с въпроси за да не сбърка в преценката си. Не е направил нищо за да има триажна зона, където сестрата да провери жизнените показатели и да прецени дали докато чака няма да е застрашен живота на пациента.

Десетилетие след десетилетия екипите на спешна помощ не достигат и се налага да се закъсняват или отбиват адреси. Спешните отделения са някакви бараки в двора на болницата с пет легла, където леко болни виждат как умират обречените. В близките години ремонти на спешните отделения едва ли ще има, в София успяха, но провинцията ще си остане в мазата на болницата или в бараката в двора .Триажни сестри едва ли ще има, щото сестри не достигат. Триажни протоколи няма кой да напише, щото никой не го интересува спешната помощ.

И така до следващия нещастник, чиято смърт на живо, ще отразят социалните медии или в новините.

А наказаните те са ясни "Предстои цялостна проверка на стореното от медицинските лица за спасяване живота на болната, техни евентуални пропуски и бездействия с оглед престъпление по чл. 123 НК – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност", съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София

 


Още по темата: общо новини по темата: 1
01.02.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.02.2022 г.
0
 
 
ЛЕКАРИТЕ НИКОГА НЕ СА ВИНОВНИ НАГЛОСТТА ИМ КРАЙ НЯМА С ПАЧКИ ПАРИ ДА ГИ ЗАТРУПАТ ПАК ЩЕ СА АЛЧЕНИ БЕЗ ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПАЦИЕНТИТЕ.ТОЧАТ ЗДРАВНАТА КАСА ОТ НАС ПАЦИЕНТИТЕ.
Aнонимен
на 02.02.2022 г.
0
 
 
ЗАТОВА ГИ БИЯТ ЩОТО САМО ПАРИТЕ ИМ Е В ГЛАВАТА ТОЧАТ ЗДРАВНАТА КАСА ЛЕКАРИТЕ ВЗЕМАТ ПО 50000ЛВ ЗАПЛАТИ И САМОЧУВСТВИЕТО ИМ Е ВИСОКО НО НИКОЙ НЕ Е ВЕЛИК И БЕЗСМЪРТЕН.ГОСПОД БАВИ НО НЕ ЗАБРАВЯ ВИЕ НЕ СТЕ ЛЕКАРИ А ИЗРОДИ.
Aнонимен
на 02.02.2022 г.
0
 
 
ЦЯЛОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ Е ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ ЛЕКАРИТЕ КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ДЖИПИТА И ЛЕКАРИ В БОЛНИЦИ ВСИЧКО ПЪЛНА БИРОКРАЦИЯ ПАРИ ОТНОШЕНИЕ ЛЕКАРИТЕ НЯМАТ ОТНОШЕНИЕ ДЪРЖАТ СЕ С ПАЦИЕНТИТЕ КАТО НАЙ ГОЛЕМИЯ БОКЛУК И ПАРИ ДА ИМ ДАДЕШ ТОГАВА ИМ СЕ ПРОМЕНЯ ОТНОШЕНИЕТО.
Сподели какво ново....
на 01.02.2022 г.
0
 
 
МЕДИЦИ ЮРЕСТИ И ФЕНАТСИСТИ ПРУД СПЕДВАНЕТО ВМЕСТО ВАКАНЦИЯ И БРИГАДА ДА ЛЕЖАТ В ЗАТВОРА НА ОБЩО ОСНОВАНИЕ ВСЕ ШЕ ИМА ЗАЩО
Aнонимен
на 01.02.2022 г.
+2
 
 
Ама разбира се, че те не са виновни, как. Не е виновна, че гледа да вземе най-важното - пътеката и ЕГН-то и си бърка кафето, без да се забърза. Никога не са виновни те. Господ гледа!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: