Политолог: Путин е хладнокръвен стратег и тежко на българските министри, които не осъзнават това

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:42 / 10.03.2022
7593
Политологът Цветанка Андреева с критика от фейсбук страницата си към новия министър на отбраната Драгомир Заков

Министърът на отбраната скандално заяви, че службите не са виновни, че са подали невярна информация относно започналата война на Путин. Те съвсем скоро са докладвали, че няма риск от военен конфликт в Украйна и бежански поток. Той извини докладите им с тезата си, че Путин действал ирационално и затова разузнавателните ни служби не предвидили настоящата война. 

Това твърдение е стряскащо и безотговорно, когато идва от лицето отговарящо най-пряко за националната отбрана. Драгомир Заков съвсем убедено доразви тезата си, че Путин изненадал сам себе си, а руското ръководство се самозаблудило. 

Това са думи и оправдания на лаик, който се упражнява в повърхностен анализ пред съседите си с отговорност не по-голяма от периметъра на кварталната си градинка. 

Да наречеш Путин ирационален, означава, че не познаваш неговата инвазивна външно-политическа доктрина, която Кремъл публично заявява пред света от години. Доктрина, която в теория, в цели и механизми описва изграждането на Евразия в противовес на Демократичния свят. Да се учудваш, че Путин е започнал гореща война /изненадал сам себе си/ означава, че си проспал анексирането на Крим и последствията.

Означава, че настоящият министър на отбраната не помни българския доклад за състоянието на въоръжените сили по времето на министър Николай Ненчев от 2014 г., в който официално се твърдеше, че Русия води в България хибридна война заради незаконното анексиране на Крим  и систематичните дестабилизиращи действия на Москва в източните части на Украйна. 

Явно министър Заков, като дипломат не е виждал как Путин пробиваше методично, уверено и без скрупули държавите членки на ЕС.

Да твърдиш, че Путин действа ирационално означава, че не си проследил как за 20 години той укрепи свръх рационално авторитарния си режим. Разправяше се с политическите си противници и неудобните журналисти. Напълно подчини службите, армията и парламента. Промени конституцията и манипулираше изборите. 

Проведе редица военни инвазии в съседните му държави и близкия изток, като не скриваше желанието си да възстанови влиянието на бившия СССР и сочеше НАТО като враг.

 Путин не действа ирационално, нито е луд (както пък твърди Христо Иванов от коалиционното мнозинство). Путин е хладнокръвен стратег и тежко на България с министри и парламентаристи, които не осъзнават този факт и не са запознати с руската политика осъществявана от Кремълския диктатор. Едно е видно – Путин действа планирано и дългосрочно!

Виж коментарите (3)

Още по темата (4441):
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
05.03.2024 ВВС: Полковник от САЩ е изнасял държавни тайни чрез сайт за запознанства
02.03.2024 Евродепутатът Петър Витанов: След две години война в Украйна не сме се приближили към мира
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).