ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Поход срещу "руския фашизъм" и в подкрепа на Украйна ще се проведе в София
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:00 / 09.05.2022Коментари (1)1003
©
Поход срещу "руския фашизъм" и в подкрепа на Украйна ще се проведе тази вечер в София.

Той ще започне в 18:30 ч от площад "Независимост" пред президентството, ще премине по ул. "Граф Игнатиев" и ще стигне до посолството на Руската федерация на бул. "Драган Цанков".

"Поход срещу руския фашизъм ще се проведе в София на 9 май, Деня на Европа, когато се навършват 75 дни от нахлуването на руските войски в Украйна - безпрецедентен акт на непредизвикана агресия, който застрашава мира в цяла Европа", пишат организаторите Данита Заричинова и Никола Груев в съобщение до медиите.

Събитието е продължение на демонстрациите в подкрепа на Украйна на 24 март и 8 април, които събраха по над 10 000 души.

Денят на Обединена Европа 9 май отбелязва края на Втората световна война и окончателната победа над агресията на един нацистки имперски режим, погубил милиони животи - този на диктатора Адолф Хитлер. Европейската символика се ползва и по друг начин - 9 май се чества като официален празник в СССР и Руските републики като "Ден на победата" на Червената армия и е превърнат в емблема на пропагандата и претенцията за велика сила на друг диктатор - Владимир Путин, посочват те.

"Проводниците на пропутинската политика в България са много и окупират важни позиции в Президентството, Народното събрание, органите за сигурност, медиите. В последната седмица циничните им опити да оправдаят престъпления срещу човечеството и да маскират продажността си като "неутралитет" доведоха до ескалация на напрежението и дори подстрекаха физическа агресия срещу мирни граждански демонстрации. Всичко това се случи пред очите на органите на реда, които останаха безучастни в лицето на очевидни закононарушения и в продължение на дни толерират членове на прокремълски паравоенни формирования, които дефилират в Княжеската градина.

България отдавна е фронт за Путиновата пропаганда и изнудвачески подход. Спирането на газовите доставки е само най-скорошният пример за дългогодишна политика за подчинение и зависимост на българската икономика и българското общество, не без съдействието на български политици от целия спектър и дипломатически представители, разпердушинили всички понятия за дипломация и наричащи българските граждани "евроатлантически подлоги".

Апелираме правителството да предостави военна помощ на Украйна. Това е декларация, че България е смела, независима и неподвластна на шантажи държава Лавровите венци и политическите декларации не спират куршумите и ракетите. С политика на снишаване не се влиза в правилната страна на историята, където България иска да застане.

Фашизмът днес е в Русия на Путин. Пътят към мир е един - агресорът да изтегли войските си от територията на Украйна и да прекрати нападенията по земя и въздух. Справедливостта изисква виновните за престъпленията срещу украинците да поемат отговорността си. Наша отговорност като граждани е да защитаваме цивилизационния избор на България като свободна държава, която сама определя пътя си".


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А поход срещу "украсеният фашизъм" и в подкрепа на Русия къде ще се проведе в София?А да провежда се всеки ден във всеки форум.Толкоз ли не четете, че българския народ няма да продаде Русия, както това направиха управляващите паразити.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: