Плевнелиев посъветва Радев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (85)
10:59 / 12.07.2020
17238
"Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален". Това заяви Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017).

“Това, което се случва, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин, не е проблем. В протестите участват и политици - това също е нормално. Провокатори също сме виждали, полицията трябва да действа. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза в обръщението си: "Всяко упорство увеличава риска от хаос". И затова нека посочим човека, който търси хаоса днес в държавата и това е президентът Радев. Нека посочим политика, който търси конфронтацията, размахвайки юмруци пред президентството и това е президентът Радев. Имам своето обяснение за неговите действия, които са изключително деструктивни и опасни. Защото държавният глава трябва да търси съгласие и помирение в обществото, а не хаос. Трябва да търси диалог, докато Радев търси конфронтацията", коментира Плевнелиев пред камерата на Нова телевизия.

“Очаквам, че той ще продължи с конфронтационните си действията по всички фронтове колкото може повече, защото това му изнася. А защо това е така? Вече си даваме сметка - изминаха четири години от този мандат и мандатът на президента Радев ще остане в историята като първият изцяло провален мандат на държавен глава в България. Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Никакви резултати. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента, правителството и по България. Радев разбира това, умен е и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете. Именно заради това той ще заложи всичко оттук нататък в оставащите до избори месеци, за да търси конфронтацията. Това е неговата последна карта - битката и той ще я води по всички възможни фронтове", поясни Росен Плевнелиев и посочи, че който няма кауза, има нужда от война.  

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила.

"Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност" поясни президентът на България (2012 – 2017).

"Нека институциите се занимават с по-смислени каузи, отколкото да водят безсмислена битка. Прогнозирам, че няма да има предсрочни парламентарни избори", заключи Плевнелиев.

Виж коментарите (85)

Още по темата (257):
08.11.2023 Пламен Узунов осъди прокуратурата: ВКС потвърди решението на апелативния
съд
08.02.2023 Адв. Емилия Недева за случая "Узунов – Бобоков": Не остана принцип от "Римска харта" на европейските прокурори, който гл. прокурор Гешев и спецпрокуратурата да не са нарушили
06.02.2023 Прокуратурата прекрати разследването срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов
30.12.2021 Пламен Узунов и Пламен Бобоков осъдиха прокуратурата заради бавното развитие нa дeлoтo им
13.05.2021 Янаки Стоилов поиска проверка на твърденията на Светослав Илчовски
10.05.2021 Миню Стайков за твърденията на Илчовски: Нямам сестра
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).