Петков от Брюксел: Маските паднаха, омръзна ми от страхливци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:11 / 23.06.2022
1761
"Не може от две седмици КСНС да не се свиква и да се крием на различни места. Ако си президент на място викаш КСНС, служби, партии, сядаме, обсъждаме и излизаме. Маските паднаха, омръзна ми от страхливци". Това каза премиерът Кирил Петков от Брюксел. Днес там лидерите на страните от Западните Балкани се събират на среща. Тя е ключова за бъдещото членство на Северна Македония и Албания.

"Темата за РСМ беше "мъглата", която се спускаше в общественото пространство с една-единствена цел - да се разклаща правителството, за да се крадат милиарди". Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков от Брюксел.

"Не може да излизаш по телевизията и да се биеш в гърдите, че ще направиш нещо и след това да блокираш работата на Външната комисия. Това е абсолютна политическа подлост. Ако толкова се бият в гърдите, днес да отидат на комисия и след това да направят кворум. Нали бяха много стабилни и силни?" Така Петков коментира отменената вчера Външна комисия. 

Министър-председателят Кирил Петков ще участва в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се проведе на 23 и 24 юни в Брюксел. Основните теми в дневния ред на лидерите ще бъдат по-широка Европа, ситуацията в Украйна, молбите за членство в ЕС на Украйна, Република Молдова и Грузия, икономически въпроси, Конференцията за бъдещето на Европа, външни отношения.

Европейският съвет ще проведе стратегическа дискусия относно отношенията на ЕС с неговите партньори в Европа и начините за насърчаване на политическия диалог и засилване на сигурността, стабилността и просперитета на европейския континент. В рамките на дискусията ще бъдат обсъдени и предложенията на президента на Франция Еманюел Макрон за създаване на Европейска политическа общност.

Виж коментарите (2)

Още по темата (975):
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Костадин Филипов: Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
24.10.2023 В Северна Македония: България е заплаха, а Сърбия - приятел
15.10.2023 Полицията в РСМ задържа нападателя на фен на "Левски"
Още новини от Национални новини:
Помислете много добре: Кой е с предимство и защо?
Без реклами на хазарт в медиите, засега
Правилото 20-20-20 при работа на компютър
Бориславова обясни за фалшифицираните документи
Работното време на големите вериги магазини и куриерите по празни...
Простреляното в главата 2-годишно дете е по-добре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).