ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Павлова: Щетите са за милиони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:41 / 03.02.2015Коментари (1)2265
© Bulfoto
Критично е положението около яз. Одринци и вероятно ще се наложи евакуация на населението в с. Одринци, област Варна, а не около Елхово. Информацията за ситуацията в страната в резултат на валежите съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при участието си в сутрешния блок на bTV. Още няколко са критичните места в страната, допълни тя.

Има свличания на скална маса и паднали подпорни стени по пътя Девин - Доспат. Правим всичко възможно, за да бъде отворена за движение поне едната лента, защото в противен случай двата града ще бъдат откъснати, съобщи. Тя информира, че около Бургас - пътят в района на Обзор и на Слънчев бряг е залят. Язовир Камчия се напълни до крайни си обем, каза още тя.

За 24 часа щетите на пътната инфраструктура са за над 22 млн. лв., обяви министър Павлова.

"Ще потърсим помощ и от европейския "Фонд Солидарност", защото ще ни трябват много допълнителни средства", каза тя. 

Тя обобщи, че язовирите се изпускат контролирано, но заради преовлажняване почвата не може да поеме повече вода. Според нея проблемни са малките язовири. Големите съоръжения имат технически паспорти и се поддържат, наясно сме със състоянието им, каза министърът.

"Ние сме социална държава. Това е социална политика и ние трябва да сме солидарни", каза министър Павлова по повод Националната програма за енергийна ефективност. 

"За нея в момента разполагаме с 1 млрд. лв., който се надявам да увеличим. От следващата година ще имаме 300 млн. от новата оперативна програма. Ще инвестираме тези пари не само в саниране на сградите. Трябва да започнем да се грижим за тях и да ги поддържаме", каза още министърът.

Лиляна Павлова обясни, че сдруженията на собствениците ще функционират за период от 5 години, защото такъв ще бъде гаранционният срок на изпълнените по програмата дейности. Сформирането на сдружения на собствениците е необходимо, за да контролират изпълнението на мерките по програмата от страна на строителите. 

Така ще се гарантира качественото изпълнение, допълни регионалният министър. Тя категорично опроверга твърденията, че обновените жилища не могат да бъдат отнемани заради неплатени задължения.

По отношение на обвиненията, че програмата ще се реализира в общини, чиито кметове са от ГЕРБ и ще се прави от фирми на политическата партия, министър Павлова обясни, че общините са тези, които ще организират конкурсите. 

В изискванията изрично сме заложили открита, прозрачна процедура за избор на изпълнители. Всяка сграда ще се прави от различна фирма, подчерта регионалният министър. Забранен е изборът на изпълнители по критерий най-ниска цена, а ще бъде по икономически най-изгодна, за да се гарантира качество, каза още тя.

Лиляна Павлова обясни, че ще се направи оценка на сгради с вече поставена изолация, за да се провери дали тя отговаря на изискванията на програмата. При нужда тя ще се подобри по програмата за енергийна ефективност, а дограмата на остъклените тераси може да се сменя с нова.



Още по темата: общо новини по темата: 54
07.10.2015 »
24.08.2015 »
28.06.2015 »
08.05.2015 »
30.04.2015 »
06.04.2015 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нормално е човек да не е компетентен по всичко.Позволено му е от време на време и да изпростява,но това да е ежедневие за него е непростимо.В случая това се отнася за министърката Павлова.Да не използвам друга дума,ще я нарека Голяма бяла птица.Срещу природата не може да се рита,но срещу алчността,безхаберието,глупоста,мързела и простащината е задължително.Пеленачетата разбраха,че наводненията са от прелели язовири "стопанисвани" от наши хора.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: